Puolukkakakku on täynnä makua: Ruispohjaa täydentää pirteä puolukka
Tähän sokerikakkutaikinaan käytetään ruisjauhoja. Ruis sopii puolukkaisen täytteen kaveriksi.
Pohja saa jäähtyä hyvin ennen täyttämistä, sillä ruis tekee siitä hiukan hauraan. Kuva: Kari SalonenTäytteeksi kakkuun tulee valkosuklaa-tuorejuustokerros sekä päälle puolukkaa. Rakastamme kermakakkuja, joten tämäkin kakku peitetään kermavaahdolla. Koristeeksi ripotellaan kuivattua mustikkaa sekä sinisiä orvokkeja.
Puolukkakakku
15 palaa
Ainekset
Pohja
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1¼ dl ruisjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 liivatelehti
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rasia (200 g) vanilja tuorejuustoa
- 150 g valkosuklaata
- 2 dl puolukkahilloa
- 4 dl pakastepuolukoita
Kostutus
- 1 dl maitoa
Kuorrutus
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
Koristeluun
- kuivattuja mustikoita tai mustikkajauhetta
- orvokkeja
Valmistusohje
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi munavaahtoon.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija noin 23 cm). Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa leivinpaperin päälle. Laita vuoka ylösalaisin pohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin. Leikkaa täysin jäähtyneenä kolmeen osaan.
- Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Lusikoi tuorejuusto kattilaan ja pilko valkosuklaa joukkoon. Lämmitä seosta koko ajan sekoittaen. Ota pois levyltä heti, kun suklaa on sulanut.
- Kuumenna ruokalusikallinen vettä kiehuvan kuumaksi ja sulata joukkoon kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita suklaaseokseen.
- Vaahdota kerma ja sekoita jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon. Lisää puolukat hillon joukkoon.
- Kostuta alin kakkupohja. Levitä päälle puolet puolukka- ja valkosuklaatäytteestä. Nosta toinen kakkulevy päälle ja kostuta. Levitä loput täytteet ja laita kansi päälle. Painele kevyesti ja laita kelmu päälle. Anna tekeytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
- Kuorruta kakku kermavaahdolla. Koristele sinisillä orvokeilla sekä kuivatulla mustikkajauheella.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
