Herkullinen pastakastike kotimaisesta kukkakaalista: Valmistuu nopeasti
Herkullisen annoksen kruunaa korppujauhoista, sitruunasta, aurinkokuivatusta tomaatista ja yrtistä paahdettu jauhelma, jota Italiassa kutsutaan pangrattatoksi.
Pastan joukkoon sekoitetaan herkullinen kukkakaalisose ja annos viimeistellään pangrattatolla, eli maustetuilla, paahdetuilla korppujauhoilla. Kuva: Sanne KatainenMaukkaasta kukkakaalista valmistetaan herkullinen pastakastike. Myös ylimmät lehdet kannattaa käyttää tähän ruokaan, jossa paahdettu kaali keitetään kypsäksi, soseutetaan silkkiseksi ja syödään pastan kanssa.
Pangrattatolla eli ”köyhän miehen parmesaanilla” voi mainiosti monissa pastaruoissa korvat parmesaaniraasteen.
Kukkakaalipasta
4 annosta
Ainekset
- noin 700 g kukkakaalia
- 1 dl rypsiöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ¼ tl chilihiutaleita
- 5 dl vettä
Pangrattato eli paahdettu korppujauho
- 1½ dl korppujauhoja
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 2 ilmakuivattua tomaattia öljyssä
- ½ dl persiljaa hienonnettuna
- ½ tl suolaa
Lisäksi
- 350 g täysjyväspagettia
Valmistusohje
- Leikkaa huuhdeltu kukkakaali paloiksi. Kuumenna pannulla puolet öljystä. Lisää kuorittu valkosipuli, chilihiutaleet sekä kukkakaalit. Sekoittele, kunnes kaalit saavat hiukan väriä. Lisää pannulle vesi ja anna kiehua, kunnes kaalit ovat kypsiä, noin 10 minuuttia.
- Poista pannulta valkosipuli ja valuta kukkakaalit. Säästä neste.
- Kuumenna loppu öljy pannulla. Lisää korppujauhot, sitruunankuoriraaste sekä hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Paahda seosta sekoitellen, kunnes se on saanut hiukan väriä. Lisää hienonnettu persilja ja suola.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Siirrä kaalit tehosekoittimeen ja soseuta. Jos sose on kovin jäykkää, niin lisää keitinvettä, kunnes se on notkeaa, mutta ei vetistä. Kumoa kukkakaalisose pannulle ja sekoita joukkoon valutettu pasta.
- Kokoa annokset pastasta. Lusikoi päälle kukkakaalisosetta ja viimeistele pangrattatolla eli maustetulilla korppujauhoilla.
- Vinkki: Kukkakaalisadon ollessa parhaimmillaan sosetta voi valmistaa ison määrän ja pakastaa kiirepäivien varalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


