Mehevä vegelasagne: Tässä uusi luottoreseptisi
Onnistuneen lasagnen salaisuus piilee runsaissa kastikkeissa, sillä kuivat pastalevyt imevät itseensä nestettä.Lasagnen valmistukseen valitaan suorakaiteen muotoinen, suhteellisen suuri uunivuoka. Tätä italialaista laatikkoruokaa kannattaa tehdä kerralla isompi määrä, sillä uudelleen lämmityksessä sen maut vain paranevat.
Miedon makuinen valkokastike tehdään vegeohjeessa kaurajuomalla. Valkokastike täydentää tomaattisen täytekastikkeen makua. Mikäli haluat tehdä ei vegaanisen version, niin vaihda kaurajuoma maitoon ja vegeraaste mozzarellaraasteeseen. Tofun tilalle sopii broileri.
Vegaaninen lasagne
6–8 annosta
- Ainekset
- 12 lasagnelevyä
- Pinaattikastike
- 2 isoa sipulia hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 pussi (150 g) pakastepinaattia
- 1 pak (300 g) marinoitua jalotofua
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 prk (à 400 g) chili tomaattimurskaa
- 1 kasvisliemikuutio
- ½ tl mustapippuria
- 2 tl sokeria
- Valkokastike
- ½ dl rypsiöljyä
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 l kaurajuomaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ½ pussia (à 150 g) veggie-raastetta
- Pinnalle
- ½ pussia (à 150 g) veggie-raastetta
- Päälle
- tuoreita salaattipinaatinlehtiä
- kirsikkatomaatteja
Valmistusohje
Ruskista hienonnettu sipuli, valkosipuli ja pieniksi kuutioiksi leikattu tofu öljyssä pannulla. Lisää sulatettu, kuivaksi puristettu pinaattisose sekä tomaattimurska joukkoon.
Murustele kasvisliemikuutio pannulle joukkoon ja anna kiehua pari minuuttia. Mausta pippurilla ja sokerilla. Nosta liedeltä.
Valmista valkokastike kiehauttamalla jauhot öljyssä. Lisää kaurajuoma ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua pari minuuttia, mausta ja lisää puolet raasteesta.
Levitä voidellun suorakaiteen muotoisen vuoan (noin 30 x 40 cm) pohjalle pinaattikastiketta. Lado päälle kerros lasagnelevyjä. Levitä niille puolet valkokastikkeesta. Lado päälle lasagnelevyjä.
Laita päälle loppu pinaattikastike ja loput levyt. Levitä päällimmäiseksi loppu valkokastike. Ripottele loput raasteesta pinnalle.
Kypsennä 175 asteessa noin tunti. Peitä leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.
Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Huuhtele pinaatinlehdet ja tomaatit. Koristele lasagnen pinta värikkääksi.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


