Maukas makkarapelti: Paahtunut kurpitsa tekee ruoasta erityisen herkullisen
Siskonmakkarapallerot kypsyvät mainiosti uunissa. Makkara-kurpitsapelti valmistuu helposti uunissa, ja maut kruunaa makea chilijogurtti.Makkara-kurpitsapelti
4 annosta
Ainekset
- noin 1 ½ kg myskikurpitsa
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 tl timjamia
- ½ tl chilihiutaleita
- ½ tl savupaprikajauhetta
- ½ tl sitruunapippuria
- ¼ tl suolaa
- 1 pkt (n. 300 g) siskonmakkaraa
- 1 pkt (n. 200 g) kirsikkatomaatteja
Kastike
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- ½–1 dl makeaa chilikastiketta
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Puolita kurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi puolikkaat ja leikkaa kuoret pois terävällä veitsellä. Kuutioi hedelmälihat.
- Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Siirrä kasvikset leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja lisää mausteet suolaa lukuun ottamatta. Kääntele hetki, jotta mausteet kuumenevat ja aromit aukeavat. Varo polttamasta. Kumoa öljy mausteineen kasvisten päälle. Lisää suola. Kääntele kasviksia sekaisin, niin että öljy levity tasaisesti. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota pelti uunista ja lypsä siskonmakkaroista palleroita kasvisten päälle. Lisää lopuksi puolitetut tomaatit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, tai kunnes makkarat ja kurpitsat ovat kypsiä.
- Tarjoa heti makealla chilikastikkeella ja pippurilla maustetun jogurtin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



