Pirteän keväinen sitrussalaatti syntyy hetkessä – raikas kastike yllättää
Sitruksista ja mintulla maustetusta jogurtista syntyy mainio kevätsalaatti. Voit käyttää siihen haluamiasi sitruksia.Sitrussalaatti ja minttujogurtti
4 annosta
- Ainekset
- 5–6 sitrusta (esim. appelsiinia, veriappelsiinia, mandariinia ja greippiä)
- ripaus mustapippuria
- Minttujogurtti
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 20 mintunlehteä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Vuoraa siivilä harsokankaalla tai kahvinsuodatin suodatinpussilla. Lisää jogurtti ja anna valua jääkaapissa pari tuntia.
Leikkaa sitruksista kuoret hedelmälihaa myöten terävällä veitsellä. Paloittele kalvottomat sitrukset haluamallasi tavalla viipaleiksi tai kalvottomiksi lohkoiksi.
Hienonna mintunlehdet saksilla tai veitsellä leikaten. Sekoita ne, sekä pieni ripaus suolaa ja pippuria, valuneeseen jogurttiin.
Asettele sitrukset tarjoilulautaselle ja lusikoi päälle minttujogurtti. Viimeistele pippurilla ja koristele halutessasi mintunlehdillä.
Vinkki: Voit käyttää salaatissa haluamiasi sitruksia haluamassasi suhteessa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



