Juustoinen unelmasalaatti syntyy grillatuista kasviksista
Halloumi- tai grillijuusto sopii loistavasti grillattujen paprikoiden, kesäkurpitsan ja munakoison kylkeen.Moni haluaa grilliruokaansa omaa makua miellyttävän jujun. Jos mielikuvitus ei lähde lentoon, kannattaa tarttua helppoihin grillausresepteihin.
Juustoinen salaatti grillatuista kasviksista
4 annosta
Ainekset
- 3 paprikaa (punainen, keltainen ja vihreä)
- 1 (300 g) munakoiso
- 1 (300 g) kesäkurpitsa
- 1 (noin 200 g) halloumi- tai grillijuusto
- 2–3 rkl ruokaöljyä
Sitruunainen yrttikastike
- 1 dl öljyä
- ½ dl sitruunamehua + 1 tl kuoriraastetta
- 1 rkl (fariini)sokeria
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- ½ dl yrttejä silputtuna (oregano, basilika, timjami)
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Tee ensin sitruunainen yrttikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Huuhtele kasvikset. Leikkaa paprikat neljään osaan. Poista siemenet ja vaaleat seinämät.
- Leikkaa munakoiso kiekoiksi ja kesäkurpitsa pituussuunnassa parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Sivele kasvisten pinnat kevyesti öljyllä.
- Ota juusto pakkauksestaan ja kuivaa sen pinta kauttaaltaan talouspaperilla. Leikkaa juusto viipaleiksi ja öljyä ne kauttaaltaan.
- Grillaa kasviksia käännellen 5–8 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet pintaansa rusketusraidat. Grillaa myös juustoviipaleet molemmin puolin.
- Paloittele kasvikset kulhoon tai laakealle tarjoiluvadille. Nosta juustoviipaleet päälle ja pirskottele kastiketta lämpimälle salaatille.
- Tarjoa hyvän leivän kera tai lisukkeena grilliaterialla.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

