Supermaukas lämmin salaatti: Yhdistä paahdettu ruusukaali rapeaan pekoniin
Lämpimänä tarjottavasta ruokaisasta ruusukaalisalaattista löytyy myös paistettua pekonia, kuivattuja karpaloita ja paistettuja leipäkuutioita.Lämmin ruusukaalisalaatti
4 annosta
Ainekset
- 1 rasia (400 g) ruusukaalia
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 3–4 viipaletta (kuivahtanutta) vaaleaa leipää kuutioituna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 dl kuivattuja pehmeitä karpaloita
Kastike
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl karkeaa dijoninsinappia
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria
Valmistusohje
- Tee ensin kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
- Puolita ruusukaalit. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta hyvin.
- Silppua pekonit kylmälle pannulle. Paista palat rapeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
- Paista leipäkuutiot kullanruskeiksi pekonin rasvassa. (Lisää tarvittaessa tilkka öljyä.) Lisää valkosipulisilppu ja kääntele hetki. Kumoa joukkoon karpalot, ruusukaalit ja pekonimuru. Kääntele ainekset sekaisin ja paista pari minuuttia.
- Kaada kastike pannulle ja sekoita hyvin. Kumoa salaatti kulhoon tai laakealle vadille. Tarjoa lämpimänä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

