Kuusenkerkkäsiirappi kruunaa kuohkeat letut
Täyteläiset letut voi nauttia myös hunajan tai mansikka-raparperihillon kanssa.Kiireettömälle brunssille paistetaan pieniä herkkulettusia.
Sekoita taikina hyvin ennen paistamista. Lisää hiukan jauhoja, jos koeletun paistamisen jälkeen taikina tuntuu liian ohuelta.
Herkkuletut juhannusbrunssille
4–5 annosta
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl leivinjauhetta
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- (1 tl kardemummaa)
- 1 tl suolaa
- 1 muna
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 2 dl maitoa
- 25 g voita sulatettuna
Paistamiseen
- voita
Tarjoiluun
- hunajaa tai kuusenkerkkäsiirappia
- mansikoita, pensasmustikoita
Valmistusohje
- Yhdistä kuivat ainekset kulhossa keskenään. Sekoita keskenään loput ainekset ja kaada hyvin sekoittaen kuivien aineiden joukkoon.
- Vatkaa taikina tasaiseksi ja anna turvota puolisen tuntia.
- Annostele kauhalla pienelle pannulle taikinaa ja paista keskilämmöllä molemmin puolin kypsäksi.
- Tarjoa tuoreiden marjojen ja hunajan tai kuusenkerkkäsiirapin kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



