Tiesitkö, että Viking Linella on oma kahvimetsä? Täältä kaikki varustamon kahvi on peräisin
Viking Line tarjoaa laivoillaan 8,5 miljoonaa kupillista kahvia. Kahvi tulee varustamon omasta kahvimetsästä.Viking Line tiedottaa siirtyneensä käyttämään laivoillaan pelkästään kestävästi tuotettua kahvia, joka viljellään Laosin ylätasangoilla. Varustamo omistaa alueelta oman 75 hehtaarin nimikkotilan, jossa tuotettava kahvi paahdetaan Tanskassa.
Kahvipensaat kasvavat ennallistetuilla peltometsäviljelmillä. Viking Linen tavoitteena on kasvattaa alueelle 30 000 puuta eli 400 puuta hehtaaria kohden.
Kahvin viljelemisestä, prosessoinnista ja paahtamisesta vastaa Slow Forest Coffee. Slow Forest Coffee toimii Laosissa, Vietnamissa ja Indonesiassa yhteistyössä yli 500 paikallisen kahvinviljelijän kanssa. Yrityksen perusti vuonna 2019 Pinja Puustjärvi, joka on asunut lapsena Laosissa isänsä työn takia.
Slow Forest Coffee haluaa lisätä tuotantoketjun vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä.
”Perinteisesti kahvintuotannon hiilijalanjälki on suuri, ja valtaosa tuotoista päätyy tuotantomaiden sijasta Eurooppaan. Me halusimme toimia toisin. Asiakkaamme haluavat tehdä vastuullisia valintoja, ja nyt he voivat nauttia kahvista paremmin mielin kuin koskaan aiemmin”, Viking Linen ravintolapäällikkö Janne Lindholm sanoo.
Kahvipavut kypsyvät puiden varjossa ilman kemiallisia lannoitteita ja ne poimitaan käsin. Kahvilajikkeena on 100-prosenttinen arabica. Paahtoprofiilista vastaa tanskalainen paahtomestari Michael de Renouard.
”Valitsimme laivan kahviin tumman paahdon, joka vastaa hyvin niin suomalaisten kuin ruotsalaistenkin nykyisiin mieltymyksiin. Suomalaisten kahvimaku on viime vuosina kehittynyt yhä tummempaan suuntaan”, Lindholm kertoo.
Uutta kahvia kuluu valtavasti laivoilla. Kahvia keitetään vuodessa jopa 8,5 miljoonaa kupillista.
Viking Line on panostanut myös kahvinporojen kierrätykseen. Laivoilta kahvinporot kierrätetään puutarhamullan raaka-aineeksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








