
Äkäslompololainen pikkuravintola yllätti: Pitassa enemmän poroa kuin käristyksessä ja hintakin kohdillaan
Neljäntoista euron poropita piti sisällään todella paljon poronlihaa, joka ei jäänyt hampaiden väliin.Kaverusten pyörittämä meksikolaisvaikutteinen ravintola Los Lompolos tarjoaa Äkäslompolossa annoksia, joista ei makua puutu.
Vierailin tammikuussa ravintolassa, jossa ei ole paikkoja kuin 15. Paikat olivatkin jo alkuillasta melkein täynnä ja veimme niistä viimeiset. Kesällä terassi tuo lisää tilaa.
Menu on pidetty Los Lompolosissa tiiviinä – ja hyvä niin. Listalta löytyy burritoja ja pitoja eri täytteillä, hodari, päivän soppa, nachot, ranskalaiset lisukkeilla, lastenannos sekä jälkiruoaksi churroja.
Täytteeksi valitsimme burritoon sekä pitaan tietysti poron. Poronliha oli käristelihamaista ja todella mureaa. Se ei jäänyt hampaiden väliin ja maistui todella maukkaalta. Itse valmistettu salsa kruunasi annokset yhdessä valkosipuli- ja soijakastikkeiden kanssa.
Ravintolassa vinkattiin, että suosituin annos on nachot, joten maistelimme myös niitä. Tämä annos oli hyvin perinteinen, eikä niin mielenkiintoinen. Tässä myös itse tehty salsa oli tähti.
Pieni koko ja hauska sisustus luovat oman tunnelmansa ravintolalle. Tiskiltä voi tilata myös erilaisia cocktaileja. Kuva: Janiko KemppiHinnat olivat mielestäni kohdillaan. 13,90 euron pitalla ja 16,50 euron burritolla sai valtavasti herkullista poronlihaa. Poro tulee Levi Foodilta.
Jos olet suuntaamassa Ylläkselle tai Äkäslompolon alueelle, kannattaa Los Lompolosissa ehdottomasti piipahtaa. Suositusta ravintolasta saa tilattua ruokaa myös mukaan, jos pöydät ovat täynnä.
Los Lompolos, Sivulantie 5 e, ÄkäslompoloArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









