
- Pori
Söin täällä: Porilaisgrillin kasvisruuat olivat pettymys, mutta porilainen ja makkaraperunat vailla vertaa
Kasvissyöjät eivät selvästi ole grillin tyypillistä asiakaskuntaa. Perinteiset grilliannokset kuitenkin toimivat.”Se on legendaarinen paikka”, porilaiset tuttavani luonnehtivat Grilli-Poria.
Grilli on sympaattisen näköinen. Ankean sateisena talvi-iltana pieni sisätila on tupaten täynnä ja kadunpuolen tiskillä käy asiakkaita tasaisena virtana. Panen merkille, että useimmilla sisällä aterioivilla on ruuan kyytipoikana pieni tölkillinen maitoa.
Tilaan tietenkin porilaisen, Porissa kun ollaan, ja sen kaveriksi halloumihampurilaisen. Toinen kasvisvaihtoehto olisi kasvisburgeri, mutta suhtaudun skeptisesti pihvin koostumukseen paikassa, jossa kasvisannoksia on vain kaksi.
Seuralaiseni tilaa makkaraperunat aurajuustolla. Hän – paikassa usein asioinut porilainen – kertoo sen olevan grillin paras annos.
Halloumiburgeri oli pettymys, mutta porilainen ja makkaraperunat pelastivat ruokakokemuksen. Kuva: Anniina JokinenHalloumiburgeri on yllättävän raikas, kiitos välistä löytyvän ananasviipaleen ja runsaiden vihannesten. Myös kastike on erinomainen, mutta muuten annos on pettymys. Burgeri on vetinen ja sämpylä höttöinen. Kasvissyöjät tuskin ovat grillin pääasiallista kohderyhmää, mutta lihattomat vaihtoehdot voisivat silti olla parempia.
Porilainen onneksi pelastaa ruokailukokemuksen. Rapean leivän välistä löytyy sipulimakkara, kuten aidossa porilaisessa kuuluukin, maku on mainio ja mukavan sinappinen.
Maistan vähän myös makkaraperunoita, ja annoskateus iskee heti. Perunat ovat rapeita ja kastike hyvää, kenties samaa kuin oli halloumihampurilaisessanikin. Annos on suuri. Makkaraperunat valinnut seuralaiseni kertoo, että kun kerran lisää annokseen aurajuustoa, ei paluuta perinteisiin makkaraperunoihin enää ole.
Grilli-Pori, Juhana Herttuan katu 19, 28100 Pori
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat








