
Kyllä pubissakin voi syödä hyvin, gastropubissa varsinkin – mutta tiedätkö, mikä ero on samalta näyttävällä schnitzelillä ja wienerleikkeellä?
Tamperelainen ravitsemisliike yllätti lämpimällä tunnelmalla ja maukkaalla ruoalla.
Kympin viinilautanen, kuuden euron lohkoperunat ja parinkympin possunleike ruokkivat helposti vaikka kaksi. Kuva: Eija MansikkamäkiPari asiaa:
Ensinnäkin suhtaudun epäillen siihen että itsestään muodikasta gastropub-nimeä kantava ravitsemusliike tarjoaisi välttämättä kuitenkaan mitään gastronomisia elämyksiä. Toiseksi epäilen, voiko pubi ylipäätään tarjota ruokaelämyksiä. Kolmanneksi tuumin, että hyvä tunnelma paikkaa kyllä pienet puutteet kyökin puolella.
Näin kävi tamperelaisessa gastropub Tuulensuussa. Etsin eräänä synkkänä ja syksyisenä iltana syötävää, ja kun avasin oven, heitin huolet nurkkaan. Hämyisä pub oli enemmänkin ravintola, tunnelma lämmin, puheensorina rauhoittavaa ja metsäsienikeitto maukas ja kuuma.
Tämä schnitzel eli leike on tehty possusta. Jos nimenä olisi wienerleike, lihan pitäisi olla vasikkaa. Kuva: Eija MansikkamäkiSeuraavalla kerralla rento tarjoilija antoi suosituksensa: maalaislohkoperunat valkosipulimajoneesilla. Kuuden euron potut olivat ihanan rapeita, samoin pääruoka eli possusta tehty schnitzel lisukkeineen. Jos sen nimenä olisi wienerleike, lihan pitäisi olla vasikkaa. Hyvin harkittu juustolautanen kesäkurpitsoineen ilahdutti.
Liha on keittiön mukaan kotimaista, myös teemaviikkojen peura ja hirvi ja sunnuntaisten teemailtojen antimet kuten vasikanmaksa. Juustot lentävät Hollannista ja sammakonreidet Aasiasta.
Tuulensuu kuuluu Sami Lappalaisen tamperelaiseen ravintolaryppääseen ja on teemaltaan belgialainen. Tarjolla on itse maahantuotuja oluita sekä ranskalais- ja saksalaistyylistä apetta.
Gastropub Tuulensuu Hämeenpuisto 23, Tampere, www.gastropub.net
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






