Helppo murupiirakka: Täytteenä maukasta karviaista
Pellillinen herkullista karviaispiirakkaa kruunaa sadonkorjuujuhlan. Tarjoa sen kanssa jäätelöä tai vaniljavaahtoa sekä hyvää kahvia.Karviais-murupiiras
25 palaa
Ainekset
- 700 g karviaisia
Muruseos
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 1 tl kanelia
- ¼ tl suolaa
Pohjataikina
- 150 g voita
- 1 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 rkl sitruunankuoriraastetta
- ¼ tl suolaa
- 5½ dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1 dl maitoa
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Valmistusohje
- Puhdista karviaiset ja huuhtele tarvittaessa. Levitä marjat kuivumaan puhtaalle keittiöpyyhkeelle.
- Tee muruseos. Leikkaa voi kuutioiksi. Nypi kulhossa voi ja kuivat aineet murumaiseksi seokseksi.
- Tee pohjataikina. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste sekä suolaripaus. Yhdistä jauhoihin leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.
- Jaa marjat päälle tasaisesti. Ripottele pinnalle muruseos.
- Paista piirakkaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 40 minuuttia.
- Leikkaa karviaispiiras paloiksi ja tarjoa haaleana jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


