Porkkanakakun helpompi versio: Näin valmistat meheviä levyleivoksia
Porkkanakakusta on jo tullut rakastettu klassikko, mutta sen voit vaihteeksi leipoa myös herkullisiksi levyleivoksiksi.
Porkkanakakkutaikinassa maistuvat piparkakkumausteet. Leivo klassikkokakku vaihteeksi levyleivoksiksi. Kuva: Sanne KatainenKakkulevyn voi mainiosti pakastaa ja viimeistellä tuorejuustokuorrutuksella juuri ennen tarjoilua.
Porkkanaleivokset
noin 24 palaa
Ainekset
- 200 g voita
- 400 g porkkanoita (6 dl raastettuna)
- 2½ dl pekaanipähkinöitä
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl fariinisokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 tl piparkakkumaustetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vanilliinisokeria
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
Kuorrutus
- 200 g huoneenlämpöistä tuorejuustoa
- 100 g pehmeää voita
- noin 3½ dl tomusokeria
- 1 tl vanilliinisokeria
- 2 tl sitruunankuoriraastetta
Koristeluun
- noin 1 dl pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
- Sulata voi.
- Kuori ja raasta porkkanat hienolla terällä. Rouhi pähkinät.
- Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää sitruunan kuoriraaste, porkkanaraaste, pähkinärouhe ja voisula.
- Kaada taikina leivinpaperoituun 30 x 35 cm kokoiseen suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista 180-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Nosta kakkulevy vähän jäähtyneenä leivinpaperin avulla ulos vuoasta.
- Valmista kuorrutus. Pehmitä tuorejuusto ja voi sähkövatkaimella. Lisää loput aineet, vatkaa tasaiseksi ja levitä jäähtyneelle kakkulevylle. Leikkaa levy neliöiksi ja koristele leivokset pähkinöillä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

