Makkara sopii loistavasti tähän mehevään pataruokaan – maistuu lapsillekin
Varhaiskaali kypsyy liedellä nopeasti herkulliseksi padaksi. Se maistuu myös kasvisruokailijoille, kun tarjoat grillimakkarat erikseen.Varhaiskaalista syntyy vikkelästi pataruoka, jonka voit halutessasi höystää paistetulla makkaralla tai jauhelihalla. Kun käytät riisin sijaan esikypsennettyä ruokakauraa, nousevat peukut kotimaisuudelle, pienelle hiilijalanjäljelle ja vain kahdeksan minuutin kypsennysajalle.
Nopea varhaiskaali-makkarapata
4–6 annosta
Ainekset
- ½ (noin 300 g) varhaiskaalia
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2–3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl ruokaöljyä
- 2 dl ruokakauraa (esikypsennettyjä jyviä, esim. Fazer Alku)
- 1 prk (390 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
- noin 4 dl kasvislientä
- 2–3 rkl soijakastiketta
- 1 tl kuminansiemeniä hienonnettuna
- ½ tl mustapippuria
- (suolaa)
Lisäksi
250 g grillimakkaraa
Valmistusohje
- Huuhtaise kaali, poista mahdolliset vioittuneet lehdet ja leikkaa kaali suikaleiksi. Kuori porkkana ja viipaloi se. Kuori sipulit ja hienonna ne.
- Kuumenna öljy korkealaitaisessa paistokasarissa. Lisää kaalit, sipulit ja porkkanat ja kääntele 3 minuuttia. Sekoita joukkoon ruokakaura, tomaattimurska, puolet kasvisliemestä, soija ja mausteet.
- Anna porista 8 minuuttia, kunnes kaura on kypsää. Lisää kasvislientä tarvittaessa. Tarkista maku.
- Viipaloi makkarat ja paista ne pannulla. Sekoita makkaraviipaleet kypsän padan joukkoon. Voit myös grillata makkarat kokonaisina ja tarjota padan kanssa erikseen.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



