Herkullinen suklaakakku kätkee sisäänsä yllätyksen vihannesosastolta – tätä kannattaa kokeilla
Punajuurikakku ja suklaatäyte muodostavat mainion makuliiton. Tuttu tomusokerikuorrutus saa räväkän värin punajuuriliemestä.Rommin aromi ja kahvikostutus tekevät kakusta herkullisen tarjottavan juhlapöytään. Punajuuriliemi antaa upean värin tomusokerikuorrutukseen, jonka viimeistelet suklaaraidoilla.
Suklainen punajuurikakku
noin 16 palaa
Ainekset
- 350 g punajuuria keitettynä
- 150 g voita
- 3 kananmunaa
- 2½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 dl mantelirouhetta
Suklaatäyte
- 100 g tummaa suklaata
- 1 dl vispikermaa
- 150 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2½–3 rkl sokeria
- 2 rkl rommia tai tilkka rommiaromia
Kostutus
- 3 rkl kahvijuomaa
- Kuorrutus
- 30 g tummaa suklaata
- 3 dl tomusokeria
- 2–3 rkl punajuurilientä
Valmistusohje
- Kuori keitetyt punajuuret ja raasta ne hienolla terällä. Kumoa raaste kulhon päälle asetettuun siivilään valumaan. Säästä lientä kuorrutukseen.
- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Lisää voisula ja mantelirouhe. Mittaa valutettua punajuuriraastetta 3 dl taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (ø 24 cm). Tasoita pinta. Paista 175 asteessa alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
- Tee täyte. Sulata suklaa pienellä teholla mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa pehmeän tuorejuuston joukkoon sokeri, suklaa ja rommi. Kääntele joukkoon kermavaahto.
- Leikkaa kakku kahdeksi levyksi. Kostuta alin levy ja levytä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy.
- Valmista kuorrutus. Sulata suklaa. Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää punajuurilientä vähitellen, kunnes seos on sopivan notkeaa. Levitä tomusokerikuorrutus kakun päälle ja valuta päälle suklaaroiskeita.
- Anna kakun vetäytyä kuvulla peitettynä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

