Savukala ja letut ovat erinomainen yhdistelmä
Ohukaiset täytetään kermaviilipohjaisella savukalatäytteellä ja rapealla salaatilla.Ohrajauho tuo oman makulisänsä lettutaikinaan. Taikina saa turvota hyvin, joten sen voi sekoittaa vaikka edellisenä iltana jääkaappiin.
Nokkossose antaa taikinaan alkukesän väriä ja makua. Huuhtele nokkoset ja keitä lehtiä, kunnes ne tulevat veteliksi. Hienonna valutetut lehdet veitsellä tai soseuta.
Nokkonen on nitraattikasvi, joten keitinvettä ei suositella ruoanvalmistukseen. Jos käytät paljon nokkosta, huolellinen ryöppäys on tärkeää. Nitraattia on huomattavasti vähemmän kuin pinaatissa.
Täytetyt ohukaisrullat
10 kpl
Ainekset
Taikina
- 1 dl ohrajauhoja
- 1 ½ tl suolaa
- 1 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- 2 munaa
- ½ dl (75 g) nokkossosetta tai pakastepinaattia
- 50 g voita
Paistamiseen
- voita
Savukalatäyte
- 5 dl (300 g) ruodotonta savukalaa
- 3 keitettyä munaa
- 1 prk (200 g) kermaviiliä
- 1 dl ruohosipulisilppua
- 2 tl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- 3/4 tl mustapippurirouhetta
Lisäksi
- rapeaa salaattia suikaleina
Valmistusohje
- Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Lisää maito, munat, nokkossose ja sulatettu rasva. Anna turvota noin 15 minuuttia.
- Paista muurinpohjapannulla suuria ohukaisia.
- Hienonna savukala haarukalla ja sekoita täytteen aineet keskenään. Tarkista maku.
- Annostele täytettä ohukaisille ja lisää päälle suikaloitua salaattia. Kääri rullalle.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

