Broileripataa espanjalaisittain: Makean ja suolaisen täydellinen liitto
Keltaiset rusinat tuovat hedelmäistä makua espanjalaiseen sitruunabroileriin.Espanjalaiset maustavat broileripadan sitruunankuorella sekä -mehulla. Inkivääri ja tuore chili tuovat mausteisuutta pataan. Keltaiset rusinat puolestaan antavat ruoalle pientä makeutta. Välimerelliseen ruokaan kuuluu vielä kokonaiset oliivit.
Espanjalainen sitruunabroileri
4 annosta
Ainekset
- 4 broilerin- tai kananpojan rintafileetä
- 2 rkl voita
- 1 tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 1 pieni, mieto chilipalko
- parin sentin pala inkivääriä
- 1 luomusitruuna
- 1 valkosipulin kynsi
- ½ tl paprikajauhetta
- ½ tl mustapippurirouhetta
- 1 dl keltaisia rusinoita
- 2 dl vettä
- 100 g vihreitä oliiveja
Valmistusohje
Ruskista broilerifileet kevyesti voissa. Laita fileet uunivuokaan tai pataan.
Kuullota kuutioitu sipuli, valkosipuli, hienonnettu chili ja kuorittu, kuutioitu inkivääri. Lisää pannulle sitruunankuori suikaleina, sitruunamehu, mausteet, rusinat, vesi ja oliivit. Kaada seos fileiden päälle vuokaan.
Kypsennä uunissa 175 asteessa 45 minuuttia.
Tarjoa lisäksi couscousia tai perunoita.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

