
Tässä ravintolassa lounas tarjoillaan kuin pankinjohtajalle
Jos haluaa hetken aikaa kuvitella olevansa varakas, kannattaa suunnata lounaalle, jossa ruokailijaa palvellaan kuin aatelista.Hämeenlinna
Mausteinen linssiragu tarjoillaan paistettujen gnocchien kanssa. Lounaaseen kuuluu myös yksinkertainen, mutta maistuva salaattivalikoima. Kuva: Laura KuivalahtiHämeenlinnassa sijaitseva ravintola Uoma ylistää kotimaisia, laadukkaita raaka-aineita. Lounasmenun alalaidassa kerrotaan lihan alkuperämaan olevan Suomi ellei toisin mainita.
Harkitsen paistetun nieriän ja linssiragun välillä, mutta päädyn lopulta jälkimmäiseen. ”Harvinaisen hyvin kypsennetty kana”, kommentoi joku ruokailija lounaslistan kolmatta vaihtoehtoa.
Salaattipöydän hapanjuurileipä vie kielen ja sydämen. Pääruoan makumaailma on puolestaan varsin tasainen, kaipaisin jotain vaihtelua haarukallisten väliin.
Jälkiruoaksi tilaan vielä kelvollisen tyrnimoussen. Siinä saisi maistua enemmän sekä tyrni että karamellisoitu valkosuklaa.
Pienistä miinuksista huolimatta ruoka on ehdottomasti tavallista lounasmättöä laadukkaampaa. Omalle tasolleen ruokailun vie henkilökunta, joka kohtelee jokaista asiakasta kuin arvovierasta.
Kun mukava tarjoilija on saatellut istumaan kristallikruunun alle, ei voi kun pohtia, että tällaistako olisi pankinjohtajan lounaalla.
Ravintola Uoma, Rauhankatu 5, Hämeenlinna.
Jälkiruoka täytyy tilata erikseen. Tyrnimoussessa saisi maistua enemmän sekä tyrni että karamellisoitu valkosuklaa. Kuva: Laura KuivalahtiSalaattipöydän hapanjuurileipä vie kielen ja sydämen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









