Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Lounas
Ravintolat
|
Suomen paras lounas löytyy tänäkin vuonna Lapinlahdelta – voitto oli käänteentekevä yrittäjille
Arvio
Suvi Jylhänlehto
Ravintolat
|
Söin täällä: Sälekaihtimien takana on takuuvarma lounaspaikka
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ruoka
|
Söin täällä: Hämyisessä piharakennuksessa sai kiljuvan vatsansa täyteen
Tilaajalle
Arvio
Laura Kuivalahti
Ravintolat
|
Tässä ravintolassa lounas tarjoillaan kuin pankinjohtajalle
Reseptit
|
Ruokaisa grillibroilerisalaatti on herkkua! Majoneesikastike kruunaa annoksen
Ruoka
|
Lounasruoaksi valitaan edelleen lihaa: ”Koetaan, että rahalle saa enemmän vastinetta”
Tilaajalle
Ravintolat
|
Söin täällä: Messi ei jätä Nälkämaassa vierailijoita nälkäiseksi
Koulutus
|
Kokkiopiskelija tiedostaa, ettei ala ole kultakaivos, mutta sävelet ovat selvät – videolla valmistuu tartarpihvi
Tilaajalle
Ruoka
|
Salaatit ovat yksi ostetuimmista valmisruoista – niitä myydään valtava määrä päivittäin
Ruoka
|
Lounasedun maksuraja muuttuu vuodenvaihteessa – näin paljon ”lounarilla” voi jatkossa maksaa aterian hinnasta
Tilaajalle
Kolumni
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Söin täällä: Pieni korttelibistro yllätti Rovaniemellä
Ravintolat
|
Tässä on Suomen paras lounasravintola – löytyy Lapinlahdelta
Kolumni
Harri Kallio-Kurssi
Ruoka
|
Pois mikromakkarasta, eli kuinka matkailu muutti käsitykseni klassisesta äijäannoksesta
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Seikkailut schnitzel-kylissä saivat kaipaamaan suomalaista, parjattuakin raastepöytää
Kolumni
Eino Haase
Ruoka
|
Tajusin laitostuneeni, kun jouduin varmistamaan netistä ohjeet perunoiden keittämiseen
Arvio
Stiina Hovi
Ruoka
|
Söin täällä: Reilua rahtariruokaa moottoritien varrella
Ravintolat
|
Söin täällä: Salaattipöytä hurmaa historiallisen Iisalmen miljöössä
Yhteiskunta
|
Rengosta kajahtaa kiva idea: Neljän kylän ruokapöytä kerää yhteen uudet ja vanhat asukkaat
Ruoka
|
Lounaspöydän runsaudensarvi on keventynyt monesta syystä – syynä muun muassa nopea jonotus ja hävikin vähentäminen
Reseptit
|
Nopeat ja herkulliset savukylki-nuudelit purkista – täydellinen eväs kiireiseen päivään
Reseptit
|
Jäikö perunoita yli? Valmista niistä helppo ja herkullinen pesto-perunasalaatti
Kolumni
Paula Liesmäki
Ruoka
|
Lounasseteli opetti tavalliset työntekijät käymään päivisin ravintoloissa – etätöissä ravintolalounas on luksusta, vain yksi asia tökkii
Arvio
Juho Mäkelä
Ravintolat
|
Söin täällä: Mainio buffetlounas tarjolla Seinäjoen historiallisessa kivinavetassa
Ravintolat
|
Suomen 10 parasta lounasravintolaa – mökkikunta Puumala yllätti, voittaja tuttu TikTokista
Kolumni
Terhi Peltokorpi
Ruoka
|
Yhdessä syöminen kannattaa, sillä siihen on monta järkisyytä
Ruoka
|
Pikku salaatti vai tuhti mättöannos – asiantuntija antaa vinkit järkevään ruokataukoon
Arvio
Katja Lamminen
Ruoka
|
Söin täällä: Ivalon Kultahipun lounasbuffetin puna-ahven pisti pohtimaan kalakantoja
Ruoka
|
Valmistaudu kesän töihin näillä eväillä: 4 herkullista reseptiä
Reseptit
|
Täytetty patonki valmistuu nopeasti evääksi tai lounaaksi – tässä kaksi erilaista täytettä
Reseptit
|
Suolainen pannari on helppo valmistaa – tässä versiossa on pinaattia ja lohta
Reseptit
|
Tortillataskut ovat täydellinen eväs – ota helppo resepti talteen
Reseptit
|
Valmista herkullinen ja helppo lounas: Pasta-meetvurstisalaatti säilyy hyvin jääkaapissa
Reseptit
|
Vatsa täyteen kauraisalla paahtokasvissalaatilla
Reseptit
|
Uuniperunasalaatti on kevyempi, mutta täyttävä ruoka
Arvio
Kimmo Lundén
Ravintolat
|
Söin täällä: Egon lounaan päräyttävin annos oli alkukeitto
Ravintolat
|
Viikonloppubrunssi mielessä? Katso tästä parhaat brunssipaikat
Ravintolat
|
Täysin vegaaninen opiskelijaravintola syntyi opiskelijoiden toiveesta ‒ muuttuu iltaisin baariksi
Tilaajalle
Arvio
Sari Penttinen
Ravintolat
|
Söin täällä: Kuopiolainen Urban tarjosi kaupunkilounaiden aatelia ‒ lihapullien kaverina kerrankin muuta kuin perunaa
Reseptit
|
Ruokaisa bataattisalaatti on erinomainen lounasruoka
Ruoka
|
Riisistä ja rusinoista on tullut arkiruokaa, mutta aikanaan ne päätyivät suomalaisten joulupuurolautasille päinvastaisesta syystä
Reseptit
|
Kaalilaatikosta saa kinkulla lapsellekin maistuvan – tällä ohjeella suurimot kypsyvät laatikossa eikä niitä tarvitse keittää etukäteen
Reseptit
|
Hapokkaat marjat sopivat myös kastikkeisiin – kokeile tätä kasviskastiketta puolukalla höystettynä
Arvio
Terhi Torikka
Ravintolat
|
Söin täällä: Lounaalta tarttui mukaan myös lammastaulu - ruokapaikka kirppiksen yhteydessä yllätti positiivisesti
Paras lounasravintola löytyy muualta kuin Helsingistä – kärkeen kiilasivat Salo, Lapua ja Iitti
Kolumni
MT toimitus
Syö itsesi mukavaksi!
Söin täällä: Yllättäen lounaan tähtipelaajiksi voivat nousta yksinkertaiset krutongit ja mehevät mokkapalat
Poikkeusolojen jauhopeukalot innostuivat kananmunasta – hiipuuko buumi normaaliarjen koittaessa?
Toimittaja-kirjailija Helena Petäistöllä on kiinnostava idea maaseudun matkailun kehittämiseen – "Ulkomaalaiset turistit haluavat maistaa paikallisia herkkuja, eivät hampurilaisia tai kebabia"
Ruissalon Maininki -ravintola Turussa avautui ensin Netflixin miljoonille katsojille – ja maanantaina ruokailijoille
Söin täällä: Herkullisen risoton kruunaavat merileväkaviaari ja pähkinät
Söin täällä: Noin viiden tähden kotilounas Humppilassa
Söin täällä: Almassa täyteen alkupaloista
Kasvissyöjä jää nuolemaan näppejään Myrskylässä
Söin täällä: Hotelli Kämp kelpaisi vakilounaspaikaksi, jos vain kukkaro antaisi myöten
Kolumni
Katja Lamminen
Ulkoistettu salaatti
"Tarjoilija, ruuassani on sirkkoja" – Helsingissä ja Espoossa lounastajille tarjoillaan kotisirkoilla höystettyjä ruokia
Söin täällä: Navetan hämyssä tarjoillaan herkullista lounasta, marjamehua ja kuusenkerkkäolutta
Söin täällä: Jos vain kehtaisin nuolla lautasen puhtaaksi
Söin täällä: Kotoisa Martta ravitsee Ristiinassa
Söin täällä: Palvelu ja ympäristö ovat parasta Annan kartanossa
Söin täällä: "Ihan jees" kantaa pitkälle Harjavallassa
Söin täällä: Arkiruokaa Huittisissa – lämmintunnelmaisessa VPK-talossa leipä leivotaan itse
Söin täällä: Lounashetki autiossa kauppakeskuksessa
Eväsrasiamania
Söin täällä: Hyveellistä wokkia Paheen yläkerrassa Joensuussa
Söin täällä: Turun pursiseura hemmotteli paahtopaistilla
Söin täällä: Lumovoimaa Mikkelissä
Söin täällä: Kesäisen salaattilounaan taustalla soi Boten Anna
Vuokatin urheiluopistolta tankkausta mäkeen ja matkalle
Söin täällä: Hei Heinolasta Heilan minä löysin
Fazer kysyi lounastajien lempiruokia – kasvisruuat kirivät viiden suosituimman joukkoon
Kolumni
Jouni Hirn
Rokkarit vaihtuivat komennusmiehiin
Sahrami Savitaipaleella jättää suun makeaksi
Kupu täyttyy Ämmässaaren Kultaisessa Kukossa
Rahtarieväät Kuortaneelta pitävät matkalaisen tiellä
Huippukokki Terävä: Halpuuttelu ei toivottavasti jätä isoja jälkiä
Kesko-Neste iskee ruualla huoltamokisaan – kotimaisuus ei vielä loista
"Jos otat, et jätä" – Turussa kamppaillaan ruokahävikkiä vastaan
Lounasruokailua digitalisoidaan Otaniemessä
KANSAN SUUSTA Suuruksesta ehtoolliseen
Kolumni
MT toimitus
Kylän paras paikka
Isänpäivänä makumatka maalle
LUVUT
Lounasketjut suosivat kotimaista lihaa, kala pääosin ulkomailta
Lounaan alkuperää ei juuri kysellä
Lounasketjut suosivat kotimaista lihaa, kala pääosin ulkomailta
Kahvila ja tukku sopivat perunatilan sivuelinkeinoiksi
Erävaelluksen SM-kisoissamärkää mutta lämmintä
Maanantaina alkaa hävikkiviikko
Ruoka
”Tappajameloni” syö tomaatteja
Gymnaestradan voimistelijoidenruoka tulee Virosta
Leviteannostelija pienentää hävikkiä
Kolumni
MT toimitus
TÄSSÄ ON ITUA
Tiukka valvonta lisää yrittäjän työtaakkaa
päivän kuva Pihlajan-marjatmaistuvat
Lounasseteleiden veroetu pohdintaan
Hellan kulmalla Kaksi lämmintä ruokaa päivässä
Ruoka ei kuulu roskikseen
PÄIVÄN KYSYMYS Miltä maistuu hävikkisoppa?