
Kalaravintola Nuotta Lappeenrannassa paljastui pihvitaivaaksi – keittiössä hääräsi linnanjuhliinkin kokannut mestari
Nuotan maistelupäreessä vetiset jokiravut olisi saanut korvata vaikka kotimaisilla neulamuikuilla.Pölähdimme sattumalta Nuotta-nimisen ravintelin ovelle Lappeenrannassa. Onneksi tilaa löytyi, vaikka oli lauantai-ilta. Sisustus ja ruokalista henkivät merellisyyttä, joten valitsimme heti kättelyssä Nuotan maistelupäreen, joka lupaili perinnemakuja kahdelle.
Annoksen esillepano oli viehättävä, pieniä, makupaloilla lastattuja puuveneitä puupäreen päällä: kirjolohenmätiä, Puumalan kylmäsavukirjolohimoussea, leppäsavulohta, haaparouskusalaattia, jokiravunpyrstöjä ja parilapaahdettua saaristolaisleipää.
Seuralaisen mielestä leipä oli annoksen tähti. Sienisalaatti oli melko mietoa ja savulohi sekä mäti hyviä, mutta yllätyksettömiä. Jokiravunpyrstöt olisi voinut korvata vaikka kotimaisilla neulamuikuilla. Lohimoussea olisin voinut hotkia ämpärillisen.
Vaikka katosta roikkui rysiä ja sisustus oli hyvin merellinen, jostain syystä kummallakin kolotti pihvihammasta. Odotellessamme härän sisäfile chateaubriandia ”Valtakadun klassikkokastikkeella”, paahdetulla varhaisperunalla ja kauden kasviksilla, tutkailimme esillä olevaa paistinkääntäjien killan (Chaîne des Rôtisseurs) käätyä ja diplomia. Nuotan perustajat Timo ja Karina Mankki ovat kumpikin jäseniä.
Pihvi kliseisesti sanoen suli suuhun tavalla, jonka muisteleminen aiheuttaa Pavlovin koirat -efektin. Jos asuisin Lappeenrannassa, tietäisin missä söisin jatkossakin.
Ei ihme, sillä omistajalta kuulimme, että pihvimme oli paistanut tällä kertaa Keittiömestareiden maailmanliiton kunniajäsen Ulla Liukkonen.
Tarjoilijan pihville parittama punaviinikin Entrecôte Merlot Cabernet Syrah Vin de France sai täyteläisyydessään ja pehmeydessään melkein itkun silmään. Harmillisesti sitä ei saa Alkosta, mutta tilattua kylläkin maailmalta varsin edullisen hintaan.
Nuotta ansaitsi liki täydet pisteet palvelusta, tunnelmasta ja mauista. Samanniminen sisarravintola löytyy Imatralta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat







