Muhkeat porkkanasämpylät valmistuvat nopeasti – kokeile ja ihastu
Porkkanaraaste antaa kauniin värin spelttisämpylöihin ja antaa niille lisämakua.
Hienoksi raastettu porkkana antaa sämpylöille väriä ja makua. Pinnalle ripotellut siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Kuva: Kari SalonenSämpylät saavat lisämakua porkkanaraasteesta sekä spelttihiutaleista. Spelttihiutaleiden tilalla voi toki käyttää myös kaura-, ohra- tai ruishiutaleita.
Speltti-porkkanasämpylät
24 kpl
Ainekset
- 5 dl maitoa
- ½ palaa hiivaa
- 1 rkl siirappia
- 1 tl suolaa
- 200 g (3 pientä) porkkanaa raastettuna
- 2 dl spelttihiutaleita
- 10 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita
Voiteluun
- maitoa
Pinnalle
- auringonkukan siemeniä
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää mausteet, huoneenlämpöinen porkkanaraaste ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi.
- Alusta vehnäjauhot ja pehmeä voi taikinaan. Kohota.
- Pyörittele taikinasta pyöreitä sämpylöitä. Kohota leivinliinalla peitettynä.
- Voitele sämpylät maidolla ja ripottele siemeniä pinnalle. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
