Perinteiset letut uudella tavalla: Savusilakka tekee ateriasta suolaisen pääruoan
Tuiki tavalliset letut nousevat aterian pääruoaksi, kun taikinaan lisätään savusilakkaa, ja letut tarjotaan muna-kermaviilikastikkeen kanssa.
Lettujen taikinaan sujautetaan savusilakkaa, ja majoneesikastikkeeseen keitettyjä kananmunia. Helppoa ja herkullista. Kuva: Sanne KatainenSavusilakkaletut ja munamajoneesi
4 annosta
Ainekset
- ½ l maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 ½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl hienonnettua ruohosipulia
- ¼ tl suolaa
- 15 savusilakkaa
Paistamiseen
- voita tai margariinia
Muna-majoneesikastike
- 3 keitettyä kananmunaa
- ½ dl majoneesia
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl sitruunamehua
- (suolaa ja mustapippuria)
Valmistusohje
- Sekoita maitoon munat, jauhot, ruohosipuli ja suola. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.
- Perkaa ja ruodi silakat. Sekoita 2/3 silakoista taikinaan. Säästä loput tarjottavaksi.
- Paista letut rasvassa lettupannulla molemmin puolin.
- Kastiketta varten hienonna keitetyt munat ja sekoita joukkoon muut aineet.
- Tarjoa letut muna-majoneesikastikkeen sekä loppujen kalojen kanssa.
- Vinkki: Savusilakat ovat suolaisia, joten ole varovainen muun suolan lisäämisessä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat


