Kotimaa

STM ja THL: Koronatapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun

Tapausmäärät laskevat nyt lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä ympäri maata, myös HUSin ja Varsinais-Suomen alueilla.
Antti Aimo-Koivisto
STM:n johtaja Pasi Pohjola ja strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sekä THL:n ylilääkäri Otto Helve (oik.) kertoivat koronatilanteesta torstaiaamuisessa tiedotustilaisuudessa.

Suomessa raportoidaan tänään 280 uutta koronavirustartuntaa, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Otto Helve THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa.

Koronatapausten määrä on kääntynyt viimeisen viiden viikon aikana selvästi laskuun. Todettujen tartuntojen määrä vastaa STM:n ja THL:n mukaan tällä hetkellä viime vuodenvaihteen ja loka-marraskuun 2020 tilannetta.

Tartunnat laskevat kaikissa ikäryhmissä. Etenkin nuorten aikuisten tartunnat ovat olleet selvässä laskussa, Helve kertoi.

Koronatilanne voi jälleen heiketä nopeastikin, jos ihmisten väliset kontaktit lisääntyvät lähiviikkoina merkittävästi, THL ja STM kuitenkin huomauttavat. Rajoituksia on syytä purkaa asteittain ja tartuntojen määrän kehitystä tarkoin seuraten.

Rokotukset ja rajoitukset ovat pienentäneet sairaalahoidon tarvetta, mutta laskussa on kuitenkin nähtävissä pientä hidastumista, kertoi STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki tiedotustilaisuudessa.

Lue lisää

THL: Koronatartuntoja raportoitu tänään 73

THL: Koronatartuntoja raportoitu tänään 47

THL: Koronatartuntoja raportoitiin 114 – Ahvenenmaalla ei ole todettu yhtään koronatartuntaa kahden viikon aikana

"Suomalaiset eivät ymmärrä, että Virossa Suomi on suurvalta" – rajakiistaa pidetään oppituntina siitä, ettei maiden välillä ole virolaisten toivomaa erityissuhdetta