Kotimaa

ProFur kysyi: Hieman yli puolet suomalaisista kannattaa kotimaista turkiseläinkasvatusta

Saman kyselyn mukaan tuotantoeläintiloille tehtäviin salakuvausiskuihin suhtautuu kielteisesti 81 prosenttia vastaajista.
MT-arkisto
Kielteinen suhtautuminen turkistilojen salakuvausiskuihin kertoo viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissisen mukaan siitä, että ihmiset ymmärtävät, etteivät yksittäiset salakuvat kerro millään lailla totuutta eläintenpidosta.

ProFurin tilaaman kyselytutkimuksen mukaan hieman yli puolet eli 53 prosenttia suomalaisista kannattaa kotimaista, sertifioitua turkiseläinkasvatusta. Tulos on sama kuin viime vuonna tehdyssä vastaavassa kyselyssä.

Saman kyselyn mukaan tuotantoeläintiloille tehtäviin salakuvausiskuihin suhtautuu kielteisesti 81 prosenttia vastaajista.

”Olemme tyytyväisiä, että suomalaisella turkiselinkeinolla on enemmistön hyväksyntä ja tuki. Kannatus osoittaa, että ihmiset ovat perehtyneet asioihin ja ilmaisevat mielipiteensä aidosti", ProFurin viestintäjohtaja Olli-Pekka Nissinen sanoo tiedotteessa.

Kielteinen suhtautuminen salakuvausiskuihin kertoo Nissisen mukaan siitä, että ihmiset ymmärtävät, etteivät yksittäiset salakuvat kerro millään lailla totuutta eläintenpidosta.

Taloustutkimus teki kyselytutkimuksen puhelinhaastattelut 22.4.-2.5.2019 välisenä aikana. Tutkimukseen haastateltiin 1003 ihmistä. Otos oli 15-79 –vuotiasta väestöä edustava.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turkistarhaajia solvataan ja uhkaillaan verkossa – käsiksi käynti harvinaista mutta ei tavatonta

Valtaosa ei edes kiukustu

Lähes puolet suomalaisista luopuisi mieluummin kuukaudeksi seksistä kuin älypuhelimestaan