Löytyykö valokuva-albumeistasi ikimuistoisia otoksia sipsin syömisestä? Museo etsii kuvia näyttelyään varten
Kotimaisia perunalastuja on nautittu noin puolen vuosisadan ajan.
Aluksi sipsit maustettiin vain suolalla, mutta nykyään makuvaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Kuva: Venla TirkkonenSuomen maatalousmuseo Sarka etsii näyttelyään varten kuvia sipsien syömisestä eri vuosikymmeniltä. Perunalastukuvia voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen laika.nevalainen@sarka.fi.
Perunaa on viljelty ja syöty Suomessa 1800-luvulta lähtien. Suomalaisia perunalastuja on nautittu vasta noin 50 vuoden ajan.
1960-luvun lopulla Ahvenanmaalla perustettiin Oy Chips Ab, ja perunalastutehdas vihittiin käyttöön vuonna 1970. Suolattuja Taffel Chips -perunalastuja myytiin 75 gramman pusseissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

