Kotimainen ruokaohjelma vie tv-kokin merenpohjaan ja pekoniravintolaan ‒ tämä seikka yllätti Akseli Herlevin Islannissa
Hampurilaisiin intohimoisesti suhtautuvat Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen kiertävät kotimaisessa ruokaohjelmassa lähimaita ja etsivät inspiraatiota.
Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen etsivät erikoisista paikoista inspiraatiota oman reseptin kehittämiseen. Kuva: Teemu Lautamies”On kiinnostavaa nähdä, mistä ruoka tulee”, sanoo televisiokokki Akseli Herlevi.
Herlevi ja Ossi Lahtinen matkaavat ympäri lähimaita kotimaisessa Burgerimiehet Pohjolassa -ruokaohjelmassa.
Miehet käyvät Islannissa, Ruotsissa, Tanskassa, Norjassa ja Virossa. He maistelevat paikallisia herkkuja ja tutustuvat perinneruokiin.
Aiemmilla kausilla Herlevi ja Lahtinen ovat etsineet inspiraatiota burgereihin Euroopasta, Yhdysvalloista ja Suomesta.
Paikalliset raaka-aineet ovat esillä joka jaksossa.
Virossa miehet käyvät maailman pohjoisimmalla viinimatkailutilalla Muhun saarella.
”Oslossa olimme satamassa, kun katkaraputroolari tuli”, Herlevi kertoo.
Islannissa esillä ovat meren antimet ja lampaanliha. Miehet pääsevät myös maistamaan poronlihaa.
”En tiennyt, että Islannissa on villejä poroja. Niitä metsästetään siellä.”
Tanska on kuuluisa sioistaan. Eräs käyntikohteista on pekoniravintola, jossa miehet jututtavat uransa jättänyttä entistä vakuutusmyyjää. Hän on keskittynyt erilaisiin pekoneihin, Herlevi kertoo.
Tanskassa burgerimiehet käyvät myös laskuveden aikaan merenpohjalla keräämässä ostereita ja merilevää.
Herlevi ja Lahtinen etsivät erikoisista paikoista inspiraatiota oman reseptin kehittämiseen.
He kokkailevat koto-Suomessa burgereita.
Tällä kaudella burgereiden lisäksi kokkaillaan muutakin katuruokaa - Jäämeren reissun jälkeen esimerkiksi kuningasrapuhodareita, Herlevi mainitsee.
Norjan tuoreet katkaravut innoittivat tekemään Oslo-burgerin.
Burgerimiehet viihtyvät joka maassa kahden jakson verran,
Ensimmäisessä jaksossa he suuntaavat pääkaupunkiin valmistamaan urbaanimpia annoksia. Toisessa jaksossa he tutustuvat perinneruokiin ja paikallisiin herkkuihin syvällä maaseudulla, Virossa toimiva Uutisankka-viihdeverkkolehti kertoo.
Alla listatuissa lähipäivien jaksoissa burgerimiehet nähdään Tukholmassa, Hönön saarella ja Kööpenhaminassa.
Löytyykö täydellisen burgerin resepti Pohjolasta?
”Sitä ei taida koskaan löytyä. Se ei estä sitä, etteikö sitä voisi etsiä”, Herlevi sanoo.
Hänestä on kiva nähdä raaka-aineiden alkulähde ja uudet tuotteet, joita niistä kehitetään.
Herleviä voi tosiaan kutsua tv-kokiksi. Hän voitti Top Chef Suomi -ohjelman ensimmäisen tuotantokauden vuonna 2011. Hän on ollut mukana myös MasterChef Suomessa ja Haasta Hans -ohjelmassa.
Naughty BRGR -ravintolaketjun Herlevi perusti 2015.
Herlevin ja Lahtisen Meet & Greet -kiertue on loppusuoralla. Viimeinen etappi on Oulu 17. kesäkuuta.
Burgerimiesten ohjelmalle suunnitellaan jatkoa.
JIM lauantaina klo 16 ja sunnuntaina klo 16, Nelonen torstaina klo 20.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




