Miltä maistuisi soluliha?
Voiko tätä syödä -ohjelmassa tutkitaan tulevaisuuden ruuantuotannon muotoja.Julkkiskokki Henri Alén ja bioteknologi Lauri Reuter etsivät vaihtoehtoisia muotoja löytää pihvin tilalle pihvi ohjelmassa Voiko tätä syödä.
Viime aikoina markkinoilla on paljonkin tunkua kasviperäisistä proteiininlähteistä, mutta tuntemattomampi tapa on valmistaa lihaa laboratioriossa. Alén ja Reuter matkaavat näkemään, kuinka eläinten teurastamisen sijaan eläinsoluja kasvatetaan laboratoriossa.
Tuottajan ei tarvitse ainakaan vielä elinkeinonsa takia pelätä, sillä bioreaktorilla saa kasvatettua yhden hampurilaispihvin vuodessa ja yhden pihvin hinta laboratoriossa kasvatettuna on noin kaksi tuhatta euroa.
Piilaaksossa on keksitty jopa kasvispihvi, joka vuotaa verta. Kaikkea sitä keksitään, voisi ajatella.
Yle TV2 tiistai klo 10.30
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






