Kurpitsapiirakkaa kahvipöytään
12 annosta
noin kilo oranssia kurpitsaa
Pohja
3 munaa
1 1/2 dl tummaa ruokokidesokeria
5 dl kurpitsasosetta
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 rkl tuoretta inkivääriraastetta
50 g voita sulatettuna
Vuokaan
voita
seesaminsiemeniä
Kuorrutus
1 dl kurpitsasosetta
2 rkl tomusokeria
1 prk (200 g) mangotuorejuustoa
1 prk (200 g) mangorahkaa
1/2 dl tomusokeria
(1 rkl maitoa)
Koristeeksi
kypsää kurpitsaa kuutioina
Lohko kurpitsa uunipannulle ja kypsennä uunissa 175 asteessa pehmeäksi.
Soseuta hedelmäliha, jätä pala pinnalle tulevia koristeita varten. Voitele 28-senttinen piirakkavuoka ja ripottele pohjalle sekä reunoille seesaminsiemeniä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon 5 dl jäähtynyttä kurpitsasosetta sekä inkivääriraaste.
Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Siivilöi vaahdon joukkoon. Lisää lopuksi sulatettu voi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina vuokaan. Tasoita pinta.
Paista uunin ala- tai keskiosassa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Mausta kurpitsasose tomusokerilla.
Sekoita tuorejuusto, rahka ja tomusokeri keskenään. Lisää tarvittaessa maitoa löysentämään kuorrutetta.
Nosta piirakka tarjoiluvadille. Levitä pintasyvennykseen ensin kurpitsasosetta ja päälle kuorrutus.
Laita koristeeksi kypsää kurpitsaa kuutioituna.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
