Söin täällä: Lumovoimaa Mikkelissä
Kulttuuritalo Tempon ravintola Lumo sijaitsee 1800-luvun lopun työväentalossa.
Halloumi ja pähkinät kuuluvat osana herkulliseen pastaan. Ravintolan lista vaihtelee ainesten saatavuuden ja inspiraation mukaan. Kuva: Marita JoutjärviMikkelin keskustaan ajaessa kannattaa hurauttaa Naisvuorelle. Kesäteatteria vastapäätä komeilee entinen 1800-luvun lopun työväentalo, joka on vasta remontoitu ja avattu Kulttuuritalo Tempo -nimellä. Sen Lumo-ravintolassa voi nauttia niin lounasta kuin illallista.
Lounasbuffetista löytyy aina päivän keitto, runsas salaattipöytä, pääruoka lisäkkeineen, jälkiruoka sekä kahvi tai tee. Lisäplussaa ropisee talon omista herkullisista leivistä.
"Valmistamme ruuat alusta asti itse, laadukkaista ja pääasiassa lähiraaka-aineista. Lista vaihtelee päivittäin ainesten saatavuuden sekä inspiraation mukaan", kertoo keittiömestari Roope Rask.
Heinäkuisella lounaalla maistelin ensin frittimuikkuja, jugurttikastiketta ja curryperunalastuja. Buffettipöydässä kutsui luokseen kuohuviinillä maustettu tuorehernekeitto ja salaattipöytä. Pääruokana nautiskelin kookos-currylohta, joka oli höystetty kasvissuikaleilla – hyvin maustettua ja maukasta. Jälkiruuaksi kokeilin paikallisen Ramin konditorian vanilja- ja suolapähkinäjäätelöitä sekä sitrussorbettia.
Kokonaisuudessaan ruoka oli maukasta ja hinta-laatusuhde todellakin kohdallaan: lounas 12,50 euroa. Lounasbuffetti on auki kello 11—15, ja à la cartesta voi tilata aina klo 11 alkaen iltayhdeksään asti. Päivästä ja luonnon annista riippuen tarjolla voi olla erilaisia kaloja, kasviksia, marjoja tai vaikka kesäkurpitsapastaa halloumin ja pähkinöiden kera. Myös terassin grilli on juuri avattu. Isompien ryhmien kannattaa pirauttaa tulostaan etukäteen.
Kulttuurikeskus Tempo, Ravintola Lumo, Mikonkatu 23, 50100 Mikkeli.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
