Ei o pakko tehä kinkkua jos ei taho – lasagne on oiva jouluruoka
Joulukalenterissa tänään: Toimittaja Henrik Schäferin joulupöytään mahtuu muitakin kuin perinteisiä jouluruokia.Jouluna on tapana syödä jouluruokia: Suolaisia (kinkkua, rosollia, silliä, graavilohta, lipeäkalaa), makeita (piparit, tähtitortut, luumukiisseli) ja siltä väliltä (riisipuuro, laatikot).
Niin meilläkin syödään, ainakin jotakin edellä mainituista.
Joulustressin ja ruokiin kyllästymisen voi välttää poimimalla mantelit puurosta ilman, että rikkoo perinteitä täysin. Luova kompromissi perinneruokien ja minkä tahansa maistuvan välillä tuo joka suulle sopivan joulun.
Reseptini kuuluu siis näin:
Päätä ensin, mikä mitta keittiössä suoritettavaa jouluhössötystä on sinulle hyväksi.
Valitse kuluvan vuoden suosikkijouluruokasi. Saa valita useitakin, kunhan hössötyskiintiötä ei ylitetä.
Valitse lisäksi mikä tahansa mieluinen ruoka x. Huomioi myös muiden ruokailijoiden mieltymykset ja ruokavaliot.
Valmista ruuat. Jos ei huvitakaan, säädä ruokia haluamaasi suuntaan, esimerkiksi jonkun muun tekemään.
Tulos ei ole välttämättä kovin perinteinen, mutta se voi olla mielenkiintoinen.
Jouluruokien seuraksi on mahtunut muun muassa seuraavia:
Lasagnea
Pizzaa
Ankanrintaa
Kermaperunoita
Naudanpaistia
Lampaanpaistia
Nakkisämpylöitä
Vihreää salaattia
Kasviskeittoa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

