Grillikalkkunaa välimeren tyyliin
Suomen Siipikarjaliitto kehottaa kokeilemaan juhannuksena kalkkunaa, sillä makkaraähkyn jälkeen kevyt ja vähärasvainen liha tuo kaivattua vaihtelua. Oikein kypsennettynä kalkkunanliha on mehevää ja mureaa.
Kalkkunakokeilun voi aloittaa ohutleikkeistä, jotka saavat makua välimerellisestä rub-mausteseoksesta. Ainesosat hienonnetaan morttelissa ja hierotaan lihojen pintaan.
Lihat saavat maustua viileässä tunnin pari, ja ne nostetaan huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillaamista. Ohutleikkeitä grillataan molemmin puolin 2–3 minuuttia.
Katja Lamminen
Mausteseos:
1 rkl korianterinsiemeniä
2 tl sitruunankuorta
2 tl rosmariinia
1 1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
