Makea piirakkalevy eli lentokenttä on maaseutuleipomon kestosuosikki
Luoma-ahon leipomossa Alajärvellä leivotaan muun muassa kuivakakkuja. Perheleipomolla on kuitenkin myös muutama ikisuosikki, joita on viety tuliaisiksi ulkomaille asti.
Arto Pohjoismäki pyörittelee palakoneesta tulleita possutaikinapaloja. Possumunkki on ajaton makuelämys. Kuva: Johannes TervoPossumunkki
Possumunkki on klassikko, joita ruotsinsuomalaisetkin käyvät ostamassa kotiin viemisiksi. Luoma-aholta saa possuja myös ilman sokeria. Possut voi laittaa pakkaseen ja sokeroida myöhemmin.
Ruisreikäleipä
”Luoma-ahon leivässä on reikäkin ravitsevaa”, totesi leipomon perustaja Antti Luoma-aho aikoinaan. Kyläläisten keskuudessa legendaarisen maineen saanutta leipää on viety tuliaisiksi Amerikkaan asti.
Piirakkalevy
Makeaa piirakkalevyä, jota asiakkaat kutsuvat lentokentäksi, on valmistettu 1930-luvulta lähtien. Leivinpellin kokoinen pullapiirakka leikataan neljään osaan ennen myyntiin laittoa.
Lue myös:
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
