Uusikaarlepyy on Suomen vahvin sikapitäjä, katso mikä paikkakunta jää toiseksi
Salo ja Somero ovat lampaanlihan tuotannon johtavat kunnat.Jos keskivertosuomalaiselta kysyttäisiin, missä Suomen kunnassa tuotetaan eniten sianlihaa, moni vastaisi empimättä: Huittisissa.
Vaan eipä asia olekaan niin.
Luonnonvarakeskuksen tuoreen tilaston mukaan sianlihaa tuotettiin viime vuonna eniten, 12 miljoonaa kiloa, Uudessakaarlepyyssä. Huittinen jäi siitä karvan verran 11,9 miljoonan kilon tuotannollaan.
Loimaan lukema oli 10,4 ja Seinäjoen 10 miljoonaa kiloa.
Kaikkiaan sianlihaa tuotettiin viime vuonna noin 159 miljoonaa kiloa. Määrä oli seitsemän prosenttia pienempi kuin edellisvuonna. Tuotanto väheni määrällisesti eniten Varsinais-Suomessa.
Sianlihaa tuotettiin eniten Etelä-Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla.
Lampaanlihan tuotanto väheni yhdeksän prosenttia.
Naudanlihan tuotanto lisääntyi kaksi prosenttia hieman yli 85 miljoonaan kiloon.
Eniten naudanlihaa tuotettiin Etelä-Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla ja Pohjois-Savossa.
Kunnista kärjessä olivat Kiuruvesi (3,3 miljoonaa kiloa naudanlihaa), Kuopio (3,1 miljoonaa kiloa) ja Kurikka (2,4 miljoonaa kiloa).
Lampaanlihan tuotanto väheni yhdeksän prosenttia 1,1 miljoonaan kiloon.
Eniten lampaanlihaa tuotettiin Salossa, 90 000 kiloa. Somero oli kakkonen 38 800 kilolla ja Kokkola kolmonen 21 200 kilolla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









