Vuoden kalkkunatuottaja löytyi Lapualta – Heikki Suokolla on hyvä lintusilmä
Kalkkunahalliin mentäessä käydään aina läpi kuuden kohdan tarkistuslista.Kalkkuna-ala palkitsee vuosittain ansioituneen kalkkunankasvattajan. Tänä vuonna voiton vei Heikki Suokko Lapualta.
Suokko on lihatalon kannalta varma tuottaja, joka onnistuu kalkkunaparvesta toiseen ja vuodenajasta riippumatta, palkitsemisperusteluissa todetaan.
”Osaa kasvatuksen, hyvä ’lintusilmä’, näkee mitä linnut kulloinkin tarvitsevat”, kuvaa Suokkoa Länsi-Kalkkunan alkutuotantopäällikkö Sirkka Karikko.
Suokon muistisääntö kalkkunahalliin mennessä on seuraava: ilma, vesi, lämpö – ruoka, valo, pehku. Nämä kuusi asiaa pitää muistaa tarkistaa joka kerta, kun kalkkunahallissa käy. Silloin olosuhteet ovat kunnossa.
Viime vuosina listalle on lisätty myös huvi. Aktiivisille kalkkunoille on tarjolla puuhasteltavaa niille sopivien lelujen, kuten tyhjien limsapullojen ja sanomalehtien muodossa.
Suokon tilalla kasvatettiin ensin kalkkunanuorikoita, jotka siirtyivät tilalta kalkkunamunittamoon tuottamaan siitosmunia. 2000-luvun alussa nuorikot vaihtuivat teuraslintuihin.
Vuoden kalkkunatuottaja palkitaan osana lokakuun lopussa vietettävää kalkkunaviikkoa, tänä vuonna jo 13. kertaa.
Kalkkunaviikkoa viettävät yhdessä Suomen kalkkunakasvattajat, kalkkunalihatalo Länsi-Kalkkuna Oy ja Suomen Siipikarjaliitto.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat










