Maukkaat savukalkkunapatongit valmistuvat nopeasti
Pienet patonkipalat sopivat hyvin suolaiseen nälkään.
Pienet juustoiset kalkkunapatongit eivät täytä liikaa, mutta tuovat muhkean lisän brunssipöytään. Kuva: Helena Saine-LaitinenPienet ruokaisat kalkkuna-patonkipalatkin voit esivalmistella ja vain käyttää uunissa juuri ennen pöytään istumista.
Savukalkkunapatongit
12 kpl
- Ainekset
- 10 kirsikkatomaattia
- 50 g savukalkkunaleikkelettä
- 1½ dl juustoraastetta
- 1 rkl tuoretta timjamia silputtuna
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- Lisäksi
- 12 viipaletta vehnäpatonkia
- Voiteluun
- 2–3 rkl voita tai levitettä
Valmistusohje
Huuhtele tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Jos tomaatit ovat kovin mehukkaita, imeytä enin neste talouspaperiin.
Hienonna savukalkkunaleikkele. Yhdistä kulhossa tomaatit, kalkkuna, juustoraaste ja mausteet.
Leikkaa patongista puolentoista sentin paksuisia viipaleita, voitele ne ja lado uunipellille. Paahda patonkeja grillivastuksen alla pari kolme minuuttia, kunnes ovat saaneet väriä. Tähän asti voit tehdä hyvissä ajoin.
Jaa täyte patonkipaloille. Paahda grillivastusten alla noin 3 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinta kauniisti ruskistunut. Tarjoa lämpiminä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

