Helpot kalkkunatoastit pelastavat päivän, kun nälkä yllättää
Täytteitä voi vaihtaa myös sen mukaan, mitä kaapsita löytyy.
Pinnalta rapean ja sisältä ihanasti valuvan kalkkunatoastin tulisuutta voi säätää juuston valinnalla. Kuva: Jarkko SirkiäLämpimiä leipiä eli toasteja on helppo valmistaa voileipägrillissä. Lopputulos on rouskuvan rapea pinta ja juustoinen, valuva täyte. Tulisemman maun ystävät valitsevat toastiin Koskenlaskijaperheestä chilinmakuisen chipotle version, mietoa kannattavat perussulatejuustoviipaleen.
Kalkkunatoastit
4 kpl
- Ainekset
- 8 isoa paahtoleipäviipaletta
- 2 rkl makeaa sinappia
- 8 sulatejuustoviipaletta, esimerkiksi Koskenlaskija chipotle
- 8 ohutta kalkkunaleikkelettä
- 2 tomaattia
- tuoretta tai kuivattua oreganoa
Valmistusohje
Voitele leipäviipaleet sinapilla ja viipaloi tomaatit. Laita neljän leipäviipaleen päälle sulatejuustoviipale sekä pari kalkkunaleikkelettä. Jaa tomaattiviipaleet juuston päälle ja ripottele tomaateille tuoretta oreganoa. Laita vielä toinen juustoviipale päälle. Nosta toinen leipäviipale kanneksi.
Paahda voileipägrillissä pinnalta rapeiksi ja sisältä kuumiksi. Leikkaa halutessasi kolmioksi. Nauti kuuman kaakaon tai kylmän maidon kanssa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

