Kurkkusato yltämässä huippuunsa
Kotimaisen kurkun huippukausi käynnistyy huhtikuussa. Vaikka suomalaista kurkkua on saatavilla ympäri vuoden, kurkun kysyntä kasvaa noin kolminkertaiseksi, kun markkinoilla on vain kotimaista kurkkua.
”Aivan varmasti tuoreus, raikkaus, puhtaus ja turvallisuus ovat kuluttajien mielestä tärkeimmät syyt ryhtyä rouskuttamaan kurkkua aivan eri tahtiin kuin talvella. Tosin kotimaisen viljelyn ansiosta myös kurkun talvikulutus on noussut vuosi vuodelta”, kertoo toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.
Kurkku on Suomen toiseksi tärkein kasvihuonevihannes. Viime vuosina kurkkua on valmistunut kasvihuoneista noin 37 miljoonaa kiloa vuodessa. Vain tomaattia syödään enemmän, noin 40 miljoonaa kiloa.
Kurkkua viljellään lähes kaikkialla maassa lähes 300:lla puutarhalla.
Kurkkukasvihuoneita on yhteensä noin 50 hehtaaria.
”Kurkku on parhaimmillaan mahdollisimman tuoreena. Tuontikurkku on aina useiden päivien ikäistä ja kellastuu siksi nopeasti”, Jalkanen kertoo.
MAIJA ALA-SIURUA
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
