MTK:n Wallin Ruokatieto Yhdistyksen puheenjohtajaksi
Uutena tehtävänä Ruokatieto Yhdistys edistää suomalaisen ruoan vientiä.MTK:n toiminnanjohtaja Jyrki Wallin on valittu Ruokatieto Yhdistyksen hallituksen puheenjohtajaksi.
Valinta tehtiin yhdistyksen vuosikokouksessa maanantaina.
Edellinen puheenjohtaja oli Valion johtaja Elli Siltala, joka hoiti tehtävää kolme kautta.
Ruokatieto Yhdistys kokoaa yhteen suomalaisen ruokaketjun toimijat pellolta pöytään. Yhdistyksen 350 jäsentä ja Hyvää Suomesta -merkin käyttäjää edustavat koko suomalaisen ruokaketjun toimijoita alkutuotannosta elintarviketeollisuuteen ja kauppaan.
Ruokatiedon omistama ja hallinnoima Hyvää Suomesta -merkki on pakattujen elintarvikkeiden alkuperämerkki, joka varmistaa kuluttajille, että tuotteen valmistukseen käytetty raaka-aine ja työ ovat Suomesta.
”Hyvää Suomesta alkuperämerkillä on erittäin vahva paikka kuluttajien ruokavalintojen taustalla. Suomen arvostetuimman alkuperämerkin arvostuksesta ja kehittämisestä huolehdimme jatkossakin”, kertoo Jyrki Wallin.
”Yhdistys tekee kaikkensa, jotta suomalaista alkuperää olevaa, maailman parasta ruokaa, saamme myös maailman muille kansoille.”
Uutena tehtävänä Ruokatieto Yhdistys edistää suomalaisen ruoan vientiä ja menestystä maailmalla yhteistyössä valtion ja alan verkostojen kanssa Ruokaviennin yrityslähtöinen kasvualusta -hankkeessa.
Se on osa maa- ja metsätalousministeriön koordinoimaa Ruoka-alan kasvuohjelmaa, jonka tavoitteena on kaksinkertaistaa ruokavienti vuoteen 2031 mennessä.
”Yhdistys tekee kaikkensa, jotta suomalaista alkuperää olevaa, maailman parasta ruokaa, saamme myös maailman muille kansoille. Samalla se vahvistaa koko ruokaketjumme toimintaedellytyksiä ja tuo vientituloja sekä hyvinvointia koko Suomeen”, Wallin toteaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat









