Maatalous

Tönniesin teurastamosulku voi pitkittyä Saksassa

Güterslohin piirivalvojan mukaan teurastamon antama selvitys ei riitä eikä vastaa kaikkiin pyydettyihin tietoihin.
Tönnies
Tönniesiin suurteurastamo Hannoverin länsipuolella seisoo kolmatta viikkoa, kun yli tuhat tehtaan työntekijää oli saanut koronatartunnan.

Saksalaisen suurteurastamo Tönniesin sulku saattaa pitkittyä.

Güterslohin piirivalvoja arvioi maanantaina Saksan yleisradiolle, että sikateurastamon uudelleen käynnistyminen voi vielä viedä aikaa.

Piirivalvoja Sven-Georg Adenauerin mukaan ennen juhannusta suljettu Rheda-Wiedenbrück ei välttämättä avaudu pikaisesti.

Teurastamoyhtiön antamassa selvityksessä ja ratkaisumallissa ei vastata kaikkiin kysymyksiin, joihin yhtiötä pyydettiin vastausta. Tämä voi merkitä sulkemisen pitkittymistä, CDU-politikko totesi lehdistötapaamisessa ennen Tönniesin johdon kuulemista.

Yli 1 500 teurastamon työntekijää on saanut koronavirustartunnan Rheda-Wiedenbrückissä. Koronatartuntojen takia Güterslohin ja Warendorfin alueella on otettu uudelleen käyttöön tiukat kulkemis- ja kokoontumisrajoitukset.

Lue lisää:

Saksassa saatetaan joutua tuhoamaan sikoja - Tönniesin suurteurastamo on edelleen kiinni koronan takia

Saksan koronateurastamon vaikutukset Euroopan lihamarkkinoille vielä auki: "Aiemmin on ollut jonkinlainen eurooppalainen keskivertohinta, mutta nyt näin ei ole"

Lidl luopui varotoimena Tönniesin lihatuotteista

Saksalaisen jättiteurastamon koronatilanne synkkenee – yli 1 500 työntekijää saanut tartunnan, alueelle liikkumisrajoituksia

Lue lisää

Etäkouluhämmennys hiihtoloman kynnyksellä Pirkanmaalla: lapset lähettiin lomalle luulossa, että koulu jatkuu etäopetuksena – koronanyrkki päättikin toisin

Maailman koronakuolemien määrä nousi jo yli 2,5 miljoonaan – Pfizerin ja Biontechin rokotteen säilyvyydestä hyviä uutisia

Yläasteet ja toinen aste etäopetukseen maaliskuussa, myös ravintoloita ollaan sulkemassa kolmeksi viikoksi – rajoitukset eivät koske Kainuuta, Keski-Pohjanmaata, Pohjois-Karjalaa ja Pohjois-Savoa

Hiihtolomareissut huolettavat johtavia ylilääkäreitä: "Kun muuntovirus jyllää Uudellamaalla, on tässä erinomainen mahdollisuus saada se kaikkialle Suomeen"