Maatalous

Koronatartuntojen vuoksi suljettu Tönniesin teurastamo on jälleen auki – Saksan sikaruuhka ei ole silti helpottumassa

Tönniesin teurastamossa avaamisen jälkeen jo 30 uutta tartutantapausta.
Kimmo Haimi
Sikoja. Kuvituskuva.

Saksan Rheda-Wiedenbrückissa sijaitseva Euroopan suurin teurastamo ja lihanjalostuslaitos Tönnies on saatu jälleen toimintaan. Teurastamo suljettiin kesäkuussa sen jälkeen, kun teurastamon työntekijöiden keskuudessa todettiin runsaasti koronavirustartuntoja.

Neljän viikon sulku aiheutti kuitenkin alueelle niin pahan sikaruuhkan, että sen purkamiseen menee pitkään, kertoo Schweizer Bauer verkkolehtensä artikkelissa. Tiloilla on tällä hetkellä 400 000 eläintä odottamassa teurastusta.

Normaaliaikoina Saksassa teurastetaan viikon aikana noin 970 000 sikaa. Niistä noin 110 000 teurastetaan suljettuna olleessa Tönniesin teurastamossa, kertoo saksalaislehti Weser-Kurier uutisessaan.

Teurasruuhka on puolestaan johtanut ruuhkaan myös ketjun alkupäässä, kun lihasikaloilla ei ole ollut tilaa ottaa vastaan porsaita.

Tönniesin laitoksen työntekijöiden keskuudessa on havaittu jälleen uusia koronavirustartuntoja, kertovat Topagrar.com-verkkolehti ja Weser-Kurier uutisissaan.

Alun perin viranomaiset kertoivat kahdenkymmenen työntekijän saaneen tartunnan, mutta Weser-Kurierin mukaan heitä olisi 30.

Alkuperäiset uutiset:

Schweizer Bauer: 400'000 Schweine in Warteschleife

Topagrar: Ansteckung bei Tönnies geschah über weite Distanzen

Weser-Kurier: 30 Tönnies-Mitarbeiter positiv auf Corona getestet

Lue myös:

Tönniesin teurastamosulku voi pitkittyä Saksassa

Saksassa saatetaan joutua tuhoamaan sikoja - Tönniesin suurteurastamo on edelleen kiinni koronan takia

Saksan koronateurastamon vaikutukset Euroopan lihamarkkinoille vielä auki: "Aiemmin on ollut jonkinlainen eurooppalainen keskivertohinta, mutta nyt näin ei ole"

Lue lisää

Kansanedustaja Eeva-Johanna Elorannalla koronatartunta – mahdollisia altistuksia jäljitetään

Kolmen viikon lockdown ei riitä, sanoo emeritusprofessori – vaatii koronan kitkemistä Suomen rajoilla: "Nyt on korkea aika varmistaa, ettei rajan yli pääse testaamattomia tai rokottamattomia ihmisiä"

THL: Suomessa raportoitu ennätykselliset 720 uutta koronavirustartuntaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö: Perusopetuksen poikkeusjakso ei vaadi uutta lainsäädäntöä