Mainos: ProAgria Tapahtumat Oy

Kesän suurtapahtuma Farmari rantautuu Mikkeliin – kutsuu ammattilaiset ja koko perheen viihtymään

Farmari 2022 -maatalousnäyttely järjestetään Mikkelin Kalevankankaalla 30.6.–2.7. Maatalouden suurtapahtuma kiinnostaa sekä ammattilaisia että kuluttajiakin.
Maatalousalan suurtapahtuma Farmari järjestettiin viimeksi vuonna 2017 Seinäjoella.

Farmarissa on mukana yli 300 näytteilleasettajaa. Monipuolisen ohjelman ja kiinnostavien näytteilleasettajien lisäksi kävijät odottavat erityisesti kohtaamisia.

– Tapahtumassa maatalousalan ammattilaiset, kuluttajat ja päättäjät kohtaavat. Farmari on näyttämö ja keskusteluareena suomalaiselle nykyaikaiselle ruoantuotannolle, kertoo Farmari 2022 näyttelypäällikkö Kirsi Mutka-Paintola.

Liput ovat nyt myynnissä osoitteessa: https://www.lippu.fi/artist/farmari-2022/.

Ohjelmaa ja uutuuksia ammattilaisille

Farmarin kolmelta ohjelmalavalta ja juhlahallista löytyy ammattilaisille ajankohtaista ohjelmasisältöä, paneeleita ja asiantuntijapuheenvuoroja mm. suomalaisen ruokaketjun tulevaisuudesta, huoltovarmuudesta, kannattavuudesta, ilmastonmuutoksesta ja nykyaikaisesta energiantuotannosta. Farmarissa jaetaan myös maatalousalan merkittäviä palkintoja, mm. Tuottajalle kiitos -stipendit ja Vuoden Sikateko-palkinnot. Mukana on myös metsäasiaa.

– Etelä-Savo on vahvaa metsäaluetta. Ohjelmalavoilta löytyy metsäasiaa ammattilaisille ja metsänomistajille mm. metsänomistajuudesta, metsien käytön kestävyydestä, tulevaisuudesta ja puukauppatilanteesta. Mukana on runsaasti metsäpalveluja tarjoavia tahoja sekä eräasiaa, Mutka-Paintola kertoo.

Kone- ja metsäpuolen uutuudet ovat Farmarissa laajasti esillä kahdella konekentällä ja laajennetulla metsäosastolla.

Kahdelta konekentältä löytyvät uutuuskoneet ja työtä helpottavat ratkaisut ammattilaisten ja kotitalouksien tarpeisiin.
Kahdelta konekentältä löytyvät uutuuskoneet ja työtä helpottavat ratkaisut ammattilaisten ja kotitalouksien tarpeisiin.

Yli 200 eläintä kotieläinkentällä

Yli 13 hehtaarin näyttelyalueella on näyttävä kotieläinosasto. Eläinten hyvinvointi ja vastuullinen kotieläintuotanto ovat esillä kotieläinosastolla, jossa on yli 200 eläintä näytteillä. Eläimet esittäytyvät karjanäyttelyissä, eläintenkäsittelynäytöksissä ja työnäytöksissä. Nähtävillä on mm. koko villaketju lampaasta langaksi.

Valtakunnallisia karjanäyttelyitä huipputuomareineen nähdään kotieläinkehässä. Nähtävillä on yhdeksän eri rotua ja päivittäin on mm. eläinnäyttelyitä, paimennusnäytöksiä, muita eläintenkäsittelyesityksiä sekä rotuesittelyitä.

Paimennusnäytökset ja muut eläinnäytökset kiinnostavat isompia ja pienempiä kävijöitä.
Paimennusnäytökset ja muut eläinnäytökset kiinnostavat isompia ja pienempiä kävijöitä.

Farmari on koko perheen tapahtuma

Ammattisisällön lisäksi Farmari tarjoaa runsaasti tietoa ja viihdykettä koko perheelle. Tämän päivän maaseutu tuottaa monimuotoisia elämyksiä ja palveluita lähes jokaiselle. Vapaa-aikaosastoilla pääsee tutustumaan mm. asumisen, harrastamisen ja vapaa-ajanvieton mahdollisuuksiin. Luonto- ja maatilamatkailu, lähiruoka, lähellä tuotetut tuotteet ja kotimaiset kädentaidot ovat esillä Farmarissa.

- Hyvän kotimaisen ruuan pariin voi istahtaa välillä suunnittelemaan laajan alueen seuraavaa tutustumiskohdetta, Farmarissa kohdataan tuttuja ja vietetään koko päivä, kertoo Mutka-Paintola.

Perheen pienimmille eläimet yleensä tarjoavat tuntumaa maaseutuun. Eläinkentällä riittää katsottavaa, osallistuttavaa ja ihmeteltävää, mm. pienempiä ja isompia eläimiä naudoista ankkoihin, paimennusnäytöksiä, raviponinäytöksiä, kepparirata, hevosvetokisoja, villapossuja, angoravuohia ja kummikaritsa.

– Eläinkentän lisäksi näytteilleasettajien osastoilla on lapsille monenlaista hauskaa puuhaa, mm. askartelua, kasvomaalausta ja liikunnallisia leikkipaikkoja, Mutka-Paintola kertaa.

Farmarissa on myös 11 mielenkiintoista vierailukohdetta, maatiloja ja yrityksiä Etelä-Savossa. Lisätietoja sivuilta farmari.net.

Mainos: ProAgria Tapahtumat Oy

Lue lisää