Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Metsä

Vuoden sahayrittäjänä palkittiin MRK Ylitalo Oy Sodankylästä – "Sahurin ura lähti aikoinaan omasta sahatavaran tarpeesta"

Laitilan Metallin toimitusjohtaja Jarmo Laine sai Sahayrittäjät ry:n Kehittäjäpalkinnon.
Timo Ripatti
Vuoden Sahayrittäjä 2020 -palkinnon vastaanottaneella MRK Ylitalon toimitusjohtajalla Olli-Matti Ylitalolla on pitkä ura monitoimiyrittäjänä.

Sodankyläläinen MRK Ylitalo Oy palkittiin Vuoden Sahayrittäjä 2020 -palkinnolla Sahayrittäjät ry:n vuosikokouksessa Oulussa viikonloppuna.

Järjestön Kehittäjäpalkinnon sai Laitilan Metalli Laine Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Laine.

MRK Ylitalon toimitusjohtajalla Olli-Matti Ylitalolla on pitkä ura monitoimiyrittäjänä. Hän on rakentanut asuin- ja vapaa-ajan rakennuksia Lapin tiukkasyisestä puusta eri puolille maata.

"Sahurin ura lähti aikoinaan omasta sahatavaran tarpeesta. Koska rakennustyömailla tarvittiin paljon sahatavaraa, niin tuumailin, että miksipä en itse sahaisi sitä. Siitä se lähti ja sillä tiellä ollaan edelleen", Ylitalo kertoo tiedotteessa.

Siirrettävä saha on Ylitalolla käytössä edelleen. Viime viikolla sahalta lähti asiakkaalle tilaustavaraa, jota ei kaupan hyllyltä löytynyt.

Pienen sahayrittäjän etuna on hänen mukaansa tehokas ja joustava toimintamalli: asiakas on tyytyväinen, kun saa nopealla aikataululla tuotteita vaikka vähän haastavimmillakin mitoilla.

"Kunhan kevätaurinko alkaa madaltaa pohjoisen hankia, on mukava lähteä perinteisille rahtisahauskeikoille. Tilauskirja siltä osin näyttää kiireiseltä", Ylitalo kertoo.

MRK Ylitalo Oy:n maanrakennustoiminta ja talven lumiurakat tarjoavat nykyisellään työtä viidelle ulkopuoliselle työntekijälle.

"Maanrakennustyöt tulivat rakennus- ja sahahommien lisäksi reilut kymmenen vuotta sitten. Monipuolista yrittäjyyttä tarvitaan varsinkin nykyaikana", Ylitalo sanoo.

"Jos samalla puhelinsoitolla saa monta asiaa ratkaistua, on asiakas varmasti tyytyväinen. Palvelua meiltä löytyy, oli sitten kyseessä Lähipuu-sahatavara tai lähellä oleva maanrakennusurakoitsija."

Vuosi sitten yrityksen muoto muuttui toiminimestä osakeyhtiöksi. Ylitalon perheestä yrityksessä työskentelee Olli-Matin lisäksi hänen poikansa Villematti Ylitalo.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Rautalammille rakennetaan kunnan omista puista uusi päiväkoti – hanke toteutetaan piensahojen Lähipuu-konseptilla

Kuiva pelkkahirsi on vuoden sahayrittäjän erikoistuote – "Asiakas saa ekologisen rakennuksen, jossa ei ole liimahirsiä eikä mitään keinotekoista"

Vuoden sahayrittäjä uskoo jalostukseen ja erikoistumiseen – Tatu Dillström jatkaa sahausta Rantasalmella jo kolmannessa polvessa

Kolkonjoen Mylly ja Saha Rantasalmelta sai vuoden sahayrittäjäpalkinnon