Metsä

Taimiteko työllistää nuoria ja kasvattaa Suomen hiilinieluja jo kolmatta kesää

Istutuksia tehdään 15 kohteessa ja 12 kunnan alueella.
Jaana Kankaanpää
Taimiteko istutuksia tehdään nyt kolmatta kesää.

Taimiteko-toiminnan kautta nuoret istuttavat kesäkuussa yli 95 hehtaaria metsää. 4H:n Taimiteko-kampanjan tavoitteena on tarjota nuorille arvokasta työkokemusta sekä lisätä metsien hiilinieluja.

Taimitekoja tekevät sadat nuoret. 4H huolehtii muun muassa rekrytoinnista, koulutuksesta ja palkanmaksusta sekä pyrkii olemaan vastuullinen työnantaja.

Nuoret istuttavat yhteensä 190 000 kuusen- ja männyntaimea. Jos puut kasvavat 55 vuotta, ne sitovat hiilidioksidia noin 45 miljoonaa kiloa.

Taimia istutetaan 15 kohteessa 12 kunnan alueella. Istutuskohteet ovat Kiuruvedellä, Kuortaneella, Teuvalla, Virroilla, Ähtärissä, Pyhäjärvellä, Saarijärvellä, Kemijärvellä, Utajärvellä, Tohmajärvellä, Yli-Iissä ja Simossa.

Taimiteon kautta yritykset, säätiöt ja muut organisaatiot voivat lahjoittaa puuntaimia. Tänä vuonna mukana on ennätykselliset 50 yhteistyökumppania, muun muassa Siili Solutions, YIT, Saastamoisen Säätiö, Kiilto, SAK ja Akava sekä iso joukko muita toimijoita.

Tänä kesänä taimia ovat voineet lahjoittaa ensimmäistä kertaa myös yksityishenkilöt. Yksityishenkilöiden lahjoittamia taimia kertyi yli 3000. Isoimman yksittäisen lahjoituksen teki Aktivistimummojen verkosto.

Katso uusin video: Kun suvun mökki kävi ahtaaksi, ratkaisuksi syntyi minimökki
Lue lisää

Hiilipäästöjä hyvitetään esimerkiksi näin: Itsestään metsittynyt alue ei kelpaa istutusalueeksi

Katso videolta kokeneen metsurin vinkit metsänistutukseen – kausi on nyt täydessä vauhdissa

Korona vei kesätyöpaikat – 4H-nuoret työllistivät itsensä perustamalla ennätysmäärän yrityksiä

Soilta kerätään kihokkia vientiin – "Poiminta ei vaaranna kasvustoja, jos noudatetaan ohjeita"