Metsä

Etätöihin metsään? Lahden luontokonttoreissa kannettavan voi avata vaivatta maisemista nauttien

Viita-metsätyöpisteet on valmistettu suomalaisesta kuusesta ja kiinnitetty puihin niin, etteivät ne vahingoitu.
Lahti
Luontokonttorista löytyy puhelin- ja mukiteline, alue työkoneelle, syvennys kynille sekä mahdollisuus ripustaa laukku.

Lahdessa kannustetaan työmyyriä painelemaan läppäri kainalossa metsään. Euroopan ympäristöpääkaupunki 2021 on pystyttänyt kaikille avoimia Viita-metsätyöpisteitä luontokohteisiinsa. 

Viita-metsätyöpisteet on valmistettu suomalaisesta kuusesta ja kiinnitetty puihin niin, etteivät ne vahingoitu.

Tutkimuksetkin antavat viitteitä siitä, että luonnossa oleskelu voi kohentaa mielialaa, vähentää stressiä ja rauhoittaa kiireisen arjen keskellä.

Metsätyöpisteet ovat ensimmäistä kertaa asukkaiden käytössä syyskuun ajan osana ympäristöpääkaupunkivuotta. Neljän työpisteen sijainnin voi katsoa täältä. Viides luontokonttori sijoitetaan äänestyksen perusteella.

Työpisteet on valmistanut Lahdessa paikallinen yritys Upwood yhteistyössä TBWA\ Helsingin kanssa, ja projektissa on ollut mukana tiimi opiskelijoita LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutista. 

Katso uusin video: Kaikkia keinoja kokeillut metsänomistaja kehitti oman hirvenkarkotusliemen
Lue lisää

Lahti hyvä näyteikkuna

Lahti menettää alkuvuonna miljoonien eurojen matkailutulot urheilukisoista ja ympäristöpääkaupunkina – Salpausselän kisat pidetään tyhjille katsomoille

Valtteri Bottas ryhtyy kotikaupunkinsa Lahden ympäristölähettilääksi – "Kierrättäminen sekä muut arjen valinnat eivät ole kaikkialla itsestäänselvyyksiä"

Kalajoen paloalue saatetaan suojella – mustuneet puut seisovat pystyssä odottamassa päätöstä