MT Metsä

”Vuosittain yli sata hyvää apurahahakemusta jää ilman rahoitusta” – Metsämiesten Säätiö toivoo nyt lahjoituksia metsäalalle

Metsämiesten Säätiö toivoo, että kaikki metsäalan arvoketjussa mukana olevat tahot metsänomistajista lähtien olisivat yhteisessä ponnistuksessa mukana.
”Jokainen lahjoitettu euro kehittää apurahatoimintamme kautta metsäalaa, sen arvostusta ja tunnettuutta sekä luo metsäalan osaajille työtyytyväisyyttä, joka heijastuu esimerkiksi parempana asiakaspalveluna metsänomistajille”, todetaan Metsämiesten Säätiön keruutiedotteessa. Kuvassa toimitusjohtaja Ilari Pirttilä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metsämiesten Säätiö on käynnistänyt lahjoitusten keruun metsäalan hyväksi. Lahjoitukset tulevat todelliseen tarpeeseen.

”Ongelma on nimittäin se, että vuosittain yli sata hyvää apurahahakemusta jää kokonaan ilman rahoitusta. Ja lahjoitusten keruu metsäalalle on se tapa, jolla yritämme hoitaa omaa tehtäväämme entistä paremmin”, sanoo Metsämiesten Säätiön toimitusjohtaja Ilari Pirttilä.

Säätiön sijoitusomaisuuden keskimääräinen kuuden prosentin vuotuinen tuotto ei tuo riittävästi jaettavaa eikä tuoton kasvattaminen riskiä lisäämällä ole perusteltua. Säätiö toivoo, että kaikki metsäalan arvoketjussa mukana olevat tahot metsänomistajista lähtien olisivat yhteisessä ponnistuksessa mukana joko sanansaattajina, asian esittäjinä tai lahjoittajina.

”Kaikki lahjoitukset tullaan käyttämään lyhentämättöminä apurahoihin”, Pirttilä kertoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Eri lahjoitustavoista on kohdennetusti tietoa Säätiön verkkosivuilla. Niitä ovat esimerkiksi metsätestamentti, kertalahjoitus, muistokeräys, merkkipäiväkeräys, joululahja ja sulautuminen.

Lahjoittajalle kerrotaan vuosittain huhtikuussa, mihin yksilöityyn kohteeseen lahjoitus on käytetty lahjoittajan toiveen mukaisesti.

Verohallinto on hyväksynyt Metsämiesten Säätiön vähennyskelpoisten rahalahjoitusten saajaksi. Tämä tarkoittaa, että lahjoituksen antava yhteisö saa vähentää veronalaisesta tulostaan Säätiölle tehdyn vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen.

Metsämiesten Säätiö on vuonna 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen.

Metsäpalvelut

Miltä metsäsi näyttää euroissa? Lisää laskuriin vain tilasi pinta-ala ja maakunta, niin saat arvion metsätilasi arvosta.