Hirvenliha on liian harvojen herkku
Hirven metsästäjänä toivoisi, että kulutukseen voisi toimittaa tätä metsien herkkua. Valitettavasti se on käytännössä hankalaa ja kannattamatonta.
Tuhansien eurojen satsaukset lahtivajojen seiniin ja lattioihin eivät innosta ikääntyviä hirviporukoita investoimaan yhden tai kahden ruhon myynnin takia.
Valtaosa porukoista on rakentanut hyvin toimivat teurastustilat jo vuosikymmeniä sitten, ja ne palvelevat metsästäjiä vielä kauas tulevaisuuteen ilman terveysriskejä.
Näistä lahtivajoista ei saa luovuttaa lihaa paikallisten kauppojen myytäväksi ennen kuin lahtivaja on ilmoitettu elintarvikehuoneistoksi kaupungin elintarvikevalvontaan.
Näyttää helpolta, mutta viranomaisilla on liian usein tarve simputtaa hallintoalamaisiaan vaatimuksilla, joilla ei ole mitään tekemistä toiminnan laajuuden ja riskien suhteen.
Keskusliikkeet (SOK ja Kesko) haluavat kymmenyksensä jokaisesta suupalasta, jonka suomalainen suuhunsa panee. On parempi pitää paikallinen riistanliha pois markkinoilta ja tarjota tilalle Uudesta Seelannista lennätettyä saksanhirveä riistakäristykseksi.
Hirvenliha olisi ekologinen vaihtoehto.
Erkki Pennanen
Kerimäki
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
