Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Riistaliha
Erä
|
Riistalihan käsittelytaidot uhkaavat siirtyä harvojen osaajien käsiin
Tilaajalle
Erä
|
Hirvenlihan lisäksi kuluttajat olisivat kiinnostuneita hirvennahkaisista tuotteista ja turvallisista koirien herkuista
Tilaajalle
Erä
|
Hirvien lupamäärä kasvoi – näin hirviluvat jakautuivat eri puolille Suomea
Tilaajalle
Erä
|
Video: Nämä viisi simppeliä vinkkiä kannattaa jokaisen riistaruokaa tekevän kotikokinkin painaa mieleensä
Ruoka
|
Villiyrttiyrittäjän vinkki: Tuore siankärsämö tuo riistalihaan pippurista makua
Tilaajalle
Erä
|
Nyt on aika tyhjentää pakastin – näin kauan riistaliha säilyy pakastimessa
Erä
|
Näin riistalihan laatu säilyy erinomaisena: Jo metsästystilanteessa on syytä olla tarkkana
Tilaajalle
Reseptit
|
Jauhelihakeitto saa makua riistalihasta ja juureksista
Erä
|
Itä-Savo: Rantasalmen seitsemäsluokkalaiset tutustuivat kotitaloustunnilla riistalihan käsittelyyn
Tilaajalle
Reseptit
|
Punajuuri-kaalikeitto on parasta talvipäivän ruokaa
Erä
|
Uusi hanke etsii keinoja saada enemmän riistaa ravintoloiden lautasille
Reseptit
|
Burgundinpadan kotimainen versio tehdään hirvenlihasta ja metsäsienistä – hirviburgundi vain paranee lämmitettäessä
Erä
|
Viltgården ostaa ruhot metsästäjiltä ja myy ne verkossa – saaliin voi tuoda kylmäkonttiin milloin vain
Tilaajalle
Erä
|
Pahin hirvikolariaika edessä – poliisi ei enää juurikaan järjestä lihahuutokauppoja
Erä
|
Valkohäntäpeuran lihaa saa nyt toimittaa vähittäiskauppaan viisinkertaisesti aikasempaan verrattuna
Erä
|
Riistan matkaa kuluttajien lautaselle helpotetaan ‒ metsästäjillä nyt lupa toimittaa peuranlihaa aiempaa enemmän vähittäismyyntiin
Erä
|
Tiheän peurakannan alueilla kannattaa harkita lahtivajan remontointia elintarvikekelpoiseksi – riistalihan kysyntä ylittää jatkuvasti tarjonnan
Erä
|
Nyt on paras aika valmistaa kuivalihaa itse – keittiömestari jakaa vinkit onnistumiseen
Tilaajalle
Reseptit
|
Teeri muhii meheväksi omenaisessa liemessä
Reseptit
|
Tällä reseptillä riistalihapullat onnistuvat varmasti
Kolumni
Vikke Schildt
Ruoka
|
Riistalihadiplomatia, eli miten riistan arvo syntyy annettaessa
Reseptit
|
Peuraborssi
Reseptit
|
Peurapata uunissa
Reseptit
|
Peurarokka
Reseptit
|
Mehukas hirvipata
Reseptit
|
Pippuroitu peuranpaisti
Reseptit
|
Riistaburgerit
Kansanedustaja Myllykosken lakialoitteessa vaaditaan ammuttavien lintujen hyödyntämistä ruokana
Reseptit
|
Uunissa paahdettu peuranfilee
Kolumni
Sari Penttinen
Kommentti: Johtopäätöksiä riistalaukauksen hyvyydestä tai huonoudesta ei pysty tekemään vain lyhyen Facebook-videon perusteella
Eteläpohjalainen yritys osti tuhansia kiloja ulkomaista riistalihaa ja myi kotimaisena hirvenä, porona tai peurana – sama temppu tehtiin lampaanlihalla
EU-parlamentti käsitteli esitystä, joka olisi voinut kieltää riistalihan myynnin Euroopassa
Reseptit
|
Piparjuuripeura
Reseptit
|
Hirvipihvit hapankaalipedillä
Viltgården tarjoaa metsästäjille helppoa ratkaisua liharuuhkaan: Myykää meille!
Viltgården vakuuttaa: Riistaa saa, vaikka kausi päättyy
Peura- tai hirvikeitto
Kolumni
MT toimitus
Lukijalta: Hirvenliha on liian harvojen herkku
Kolumni
MT toimitus
Hirvenliha on liian harvojen herkku
Sorsalintuja vaivaavien loisten pääisäntä on Euroopassa tuntematon, Pohjois-Amerikassa se on haisunäätä
Haussa kymmenen metsästysseuraa kehittämään valkohäntäpeurajahdin metsästyskäytäntöjä ja saaliin hyödyntämistä
Reseptit
|
Retkiruoka: Riisiä ja kuivalihaa
Amerikkalaiset riistapannukakut
Mehevä hirvipaisti ja punaviinikastike
Kolumni
Tuomo Kesäläinen
Lumijäljet tutkijoiden apuna
Kynitty on nyljettyä mehukkaampaa
Pääsiäisen hirvipaisti ja uuniperunat
Kolumni
MT toimitus
Keittoa ja pataa talviseen pöytään
Kolumni
MT toimitus
Metsästys määrää tahdin
Villisianlihaa ei saa tuoda tautialueilta
YLIÖ Valkohäntäkauris runsastuu – tutkittu tieto tarpeen
Hirvenliha
Kani mukaan lihantuotantoon
Ministeriö haluaa selvittäämahdollisuudet laidunteurastukseen
Onnistunut peltopyy-projekti siivittää jatkoon
Villisikakanta viisinkertaistunut
Haavoittunut eläin lopetettava nopeasti
Villisianlihaa ei pidä tuoda ASF-alueilta
Metsällä Metsällä sukupolvesta toiseen
Pohjois-Karjalaan haluttaisiin lisää karhun kaatolupia
Lähiruoka kasvatti huippukokin
Resepti Kira Weckmanin riistapata
METSÄSTYSKAUSI
Märkyys pilasi sadon Keski-Suomessa
Kilipukit ovat maidon sivutuote
Metsästysmatkailu poikii bisnestä maaseudulle
Riista on hyvä syy jättää metsä hallitusti hoitamatta
Suojavyöhyke kannattaa jopa viljaa paremmin
METSÄLLÄ Oravametsälle sopimaton
Jatkuva kasvatusinnostanut vain harvoja
valtuuskunta
OIKAISU Riistapelto ei aina ole ekologista alaa
Riistapellon vilske näkyy talvellakin
RIISTAPELTO
Riistapelto kelpaa ekologiseksi alaksi
Reunametsät hyödyllisiä
VIIKON PALKITTU Tiedonjyvän saiSeija Kurunmäki
Latvia luottaa riistaan ja karpaloihin
Metsästäjä ei tohdi luopua hirvisaaliistaan
Ruotsi yksinkertaistaa eläintuotesääntelyä
Ongelmarusakot metsästettävä ennen kevättä
Kosteikot kannattavat
Pölyttäjien katoaminen alentaa satotasoja
Hoidettu kosteikko ruokkii maisemaa
Siipikarjan lihantarkastussaattaa helpottua
Lihanleikkaamo haluaa työtä ympäri vuoden
Liha
Lahtivajastaelintarvike-huoneistoksi
Paistinkääntäjä pyhittää aterian
Riistan ruokinta voi levittää hukkakauraa
Riistaliemi höyryää hiilivoimalassa
Hirvenlihaa tuleeniukasti myyntiin
kirja Riistapainotteiseenmetsänhoitoon opaskirja
Villisika uusi tuttavuus
Riista-aterian jälkiruoka Karpalokiisseli
Hirvikeittoa ja karpalokiisseliä
Riistalientäluista ja juureksista
Unohtuneita taitoja verestetään lahtauskurssilla
Maaseudun Tulevaisuuden suositut ruokaohjeet koottiin keittokirjaksi
Riistaa tieltä