Papusipsejä Suomesta sukkelaan
Löysin S- ja K-kaupoista miedosti suolattuja, paahdettuja, rapeita, kelvollisenmakuisia härkäpapuja. Suositan niitä chipsien rinnalle, tilallekin. Ne vain olivat kiinalaisia.
Tampereen Ruohonjuuresta ostin kolmenlaisia, kivan makuisia, pussitettuja ruskeita papuja, kuin kuivatun pastanauhan palasia, öölantilaisia.
Isojen ruokamyymälöiden pitkillä hyllyillä ovat terveelliset pähkinät ja kuivahedelmät viime aikoina saaneet ilahduttavasti lisää tilaa. Jokohan olisivat katalat karkit vähitellen kakkosiksi jäämässä?
Todella suotavaa tietenkin on, että ihmistenkin ruuaksi erinomaisesti soveltuvat, arvokkaat kasvivalkuaiset ja runsaat vitamiinilisät, pavut ja herneet kotimaassa kasvatetaan ja valmisruuaksikin kypsennellään, kaupataan.
Tehdäänkö näitä, maukkaita papunaposteltavia vielä missään Suomessa? Jos ei, pankaa pian toimeksi papufarmarit ja eväsmestarit Ahvenanmaalla ja mantereella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
