Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Ilkka-Pohjalainen: Johtajien palkat ovat paisuneet Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella – samaan aikaan henkilöstöä irtisanotaan
Tilaajalle
|
Traktoriin asennettava tienhoitopuomi antaa ulottuvuutta pusikoiden niittoon – laitteella lupiinien murskaus ei tuota ongelmia
Kasviproteiini
Kasvintuotanto
|
Ylituotanto pakottaa Tanskan sikasektoria uuteen suuntaan, siirtymässä mahdollisuus myös kasviproteiineille
Tilaajalle
Hyvinvointi
|
Miesten terveydelle tekee hyvää, kun lisätään palkokasveja ruokavalioon – yllättävä vaikutus painoon
Tilaajalle
Lukijalta
Jukka Ihanus
Politiikka
|
Lukijalta: Kotimaisten kasviproteiinien jalostukseen tarvitaan porkkanaa
Ruoka
|
Teknologia valmiina, mutta ostajat puuttuvat – kotimainen herneproteiini odottaa Kokemäellä
Tilaajalle
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Politiikka
|
Ruoan ympäristökuorma on liian helppo ulkoistaa – kotimaisen kasviproteiinin täytyy alkaa kelvata teollisuudelle
Kolumni
Katja Lamminen
Ruoka
|
Jauhelihapula puskee muuttamaan tottumuksia – ilmankin pärjää hyvin
Ruoka
|
Kasvisnakki on sisimmässään ulkomainen – Miksi proteiini tuodaan muualta?
Tilaajalle
Ruoka
|
Uusi menetelmä tekee kasviproteiinin tuotannosta paikallista, halpaa ja helppoa − kotimaisen saatavuuden odotetaan paranevan
Pääkirjoitus
Juhani Reku
Kasvintuotanto
|
Kasvivalkuaisissa ei saa jättäytyä tuonnin varaan – jos raaka-aineen alkuperällä ei ole väliä, ei teollisuudellakaan ole tulevaisuutta
Lukijalta
Thomas Antas
Politiikka
|
Lukijalta: Kasviproteiinien tuominen Suomeen on haitallista ‒ oma tuotanto on vihdoin saatava kuntoon
Ruoka
|
Kiskooko kauppa kasviproteiineista riistohintoja? Näin vastaavat Kesko, S-ryhmä, Lidl ja Härkiksen valmistaja
Tilaajalle
Politiikka
|
Ville Niinistö kirittää Suomea investoimaan kasviproteiiniin ja kehittämään hiilikauppaa – suojelussa ja ennallistamisessa ”saa käyttää järkeä”
Tilaajalle
Kasvintuotanto
|
Suomi pystyisi korvaamaan tuontivalkuaisen omilla kasveillaan – ”Elintarviketeollisuus avainasemassa”
Kasvinjalostus
|
Apetit selvittää, saataisiinko Suomeen herneproteiinin tuotantoa – käytetään monessa suosikkituotteessa
Tilaajalle
Ruoka
|
Atria Ruotsi kehittää sieniperäisiä makkaroita ja leikkeleitä – yhdisti voimansa mykoproteiinivalmistajan kanssa
Ruoka
|
Vihreiden Tiina Elo haluaa Suomeen lisää kasviproteiinifirmoja: ”Mallia voidaan ottaa Ruotsista”
Arvio
Eija Mansikkamäki
Ravintolat
|
Ikea lupaa lihattoman pyörykän olevan samanlainen kuin lihapullan, mutta eihän se ole
Elintarviketeollisuus
|
Testissä vegaaninen pippuripihvi, pepperoni ja muut kasviproteiinit ‒ raadin suosikkituote päihitti lihaversion
Elintarviketeollisuus
|
Kasviproteiinien myynti laski: Suomessa valmistettavien tuotteiden raaka-aineet ovat usein ulkomaisia ja hinnat kalliita
Tilaajalle
Kolumni
Piia Lehojärvi
Ruoka
|
Kuolenko lihansyöntiin?
Ruoka
|
Ruotsalaistutkimus: Useiden kasviproteiinien ravinteet imeytyvät huonosti
Tilaajalle
Elintarviketeollisuus
|
Kasvipohjaisten elintarvikkeiden viennille olisi saumaa – ilman tätä keinoa se ei alan mukaan onnistu
Tilaajalle
Maatalous
|
Vihreät: Kotieläintuotannon alasajo ei ole tavoitteemme – näin puolue kertoo kiinnostuksestaan maa- ja metsätalousministerin salkkuun
Tilaajalle
Ruoka
|
Nyhtökaura teki ”ennätysvauhdikkaan” paluun kauppoihin: Valio uskoo suosion nousuun
Elintarviketeollisuus
|
Tappiollisen kasviproteiinin tuotannon uskotaan muuttuvan tuottavaksi: ”Pitää olla kärsivällisyyttä ja uskoa siihen hommaan”
Fazerkin rynnistää kasvipohjaisten tuotteiden markkinoille – Willja-tuoteperheen perustana suomalainen kaura
Avena tähtää Euroopan vientiin uudella rypsinsiemenjauheellaan
100 000 euron palkinto Härkiksen ja Nyhtökauran kehittäjille – "Sattui käymään niin hyvin, että Suomessa tuli samaan aikaan markkinoille kaksi kasviproteiinituotetta, jotka kirittivät toisiaan"
Raportti: Eläintuotteita korvaavien proteiinien kauppa seitsenkertaistuu vuoteen 2035 mennessä – maku saadaan vastaavaksi lähivuosina
Vehnäproteiinista tehdyn hittikebabin tuotanto siirtyy Suomeen – "Vöner maistuu yllättävän hyvin myös miehille"
Kasvaako Suomesta kasviproteiinin huippumaa? "Tuottajapuolella voitaisiin kaivata 'kasvis-Valion' perustamista", sanoo asiantuntija – Härkäpavun ja herneen viljelyala mahdollista tuplata nykyisestä
Kasviproteiinien markkinat kasvavat vauhdilla – suomalainen jalostus yritetään saada vauhtiin mukaan, avuksi hanke
Härkäpapu pilkotaan arvo-osiin Kokemäellä – pavusta erotetulle proteiinijakeelle on kysyntää elintarviketeollisuudessa
Tiesitkö, että myös tutut viljat ruis, kaura ja ohra sisältävät kasviproteiinia ja vieläpä terveysvaikutteisia?
Apetitin uuselintarvikelupa rypsijauheelle nytkähti eteenpäin – tulevaisuudessa rypsipuristetta rehun ohella ruokiin
VTT ja Helsingin yliopisto haastavat tofua ja seitania uusilla kasviproteiinituotteilla
Helsingin yliopisto tutki: Eläinproteiinin osittainenkin korvaaminen kasviproteiinilla tuo terveyshyötyjä
Suomessa kasviproteiinien kulutus kasvaa vauhdilla, mutta samalla on noussut myös niihin kielteisesti suhtautuvien osuus
Euroopan kasviproteiinituotteiden suosio kasvaa – ei vielä syrjäytä lihaa lautasilta
Nyhtökauran rinnalle tuli valmiiksi maustettu Delikaura
Tökkivätkö lihan korvikkeet? – Kasviproteiinien lisäämisen lautaselle voi aloittaa vaikka tölkkipavuilla
HS: Herneproteiinin markkinat käyvät niin kuumina, että tuotteesta on tullut hirveä pula
Kotimainen kasviproteiini hurjassa nosteessa, elintarvikejätit rynnistivät Vegemessuille – "Tämä on se iso muutos"
Kolumni
Riitta Mustonen
Lupiineja lautaselle – Uusi superkasvi päihittää jopa pavut
Härkis saa oman tehtaan Kauhavalle – "Vienti Ruotsiin alkaa syksyllä"
Kasvisruokaa pihvinsyöjille: Huhtahyvät tuo markkinoille wieninleikkeen ilman lihaa
Karviaisten tilan härkäpapu vältti rehukaukalon – voimakaksikko toi kasviproteiinibuumin kahvipöytään
Nyhtökauran valmistaja: "emme halunneet syöttää lapsillemme kemikaalikaapin sisältöä tai selluloosaa lihan sijaan"
Ravitsemustutkija siunaa "rankasti prosessoidut" kasviproteiinit: Ravintosisältö hyvä mutta liikaa suolaa
USA:n suurin lihatalo: Tulevaisuuden proteiinit kasvisruuasta
Kolumni
Katja Lamminen
Kasvissynti vastaan lihansynti
Saksan vahvin mies ei maitoa juo: "Vegaaninen ruokavalio on ollut hyödyksi lihasmassani kehitykselle"
Pohjalainen: Härkis oli Verso Foodille vasta alkua – uusia paputuotteita tulossa vuodenvaihteessa
Härkiksestä aiotaan iso bisnes: "Halusimme tuotteen, joka sopii olemassa oleviin resepteihin"
Kotimaisen kasviproteiinin puuttuminen on haaste Nyhtökauran tuotannolle: Soija vei valkuaismarkkinat
Vastaus "ällistyttävän rajuun" kysyntään: Paulig ostaa Nyhtökauraa valmistavan Gold&Greenin osake-enemmistön
Tofuyritys laajentaa kotimaisiin proteiinituotteisiin - tavoitteena kymmenenkertaistaa suomalaisten kulutus
Lukijalta: "Liha ei ole kestävä valinta – kotimaisenakaan"
Rypsipuristeen proteiini ruuaksi entsyymien avulla
HS: Nyhtökauraa kysytään joka puolelta maailmaa
Yliö: “Lihan kulutuksen vähenemiseen pitää varautua”
Kotimaisen kasviproteiinin trendi haastaa viljelijät